reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Staročeské lívance

Staročeské lívance

Recept na lívance, které jsou skvělé s marmeládou i povidly.


  • 4,6

    419×

    4,6 419
  • 1 h 15 min

  • 76×

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle potřeby

těstíčko



Energetická hodnota

1862 kJ / 444,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít.

Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto. Těsto na lívance necháme v teple vykynout půl až tři čtvrtě hodiny.

Potom rozehřejeme lívanečník, do každého dílku vlijeme lžičku oleje a sběračkou nalijeme těsto. Lívance pečeme po obou stranách dočervena.

Ještě horké staročeské lívance potíráme džemem a sypeme strouhaným tvrdým tvarohem, případně přeléváme medem a zdobíme ovocem.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Staročeské lívance

    Celkový počet komentářů: 70
    • LuKa
      LuKa

      Všem nám chutnaly,ale příště by to chtělo možná přidat trochu více soli než špetku.Ale je pravda,že špetka je u každého jiná :)

      22.03.2014 10:07:44

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Staročeské lívance

      tak dej měkký a navrch kopeček šlehačky

      11.03.2014 17:38:39

    • blankat
      blankat

      tady nemají tvrdý tvaroh

      11.03.2014 08:59:10


    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Staročeské lívance

      Tak vyzkoušeno a byly výborné! Dělala jsem je na velké pánvi po 3 a vyšlo mi to na cca 16 lívanců.

      09.03.2014 15:13:53

    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Staročeské lívance

      Je pravdou, že každý má v demokratickém státě právo na vlastní názor, ale ne všichni by jej měli říkat nahlas nebo psát veřejně do diskuze. Tady si opravdu může člověk jen klepat na čelo a divit se úrovni naší společnosti :)
      Recept jsem si napsala a zítra jej zkusím. Když jsem naposledy dělala lívance, byly uvnitř tekuté, takže teď se snad již povedou :) Díky za recept.

      08.03.2014 07:42:37

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Staročeské lívance

      Tato dávka je na kolik lívanců?

      04.03.2014 13:15:50

    • obchod
      obchod

      jen nepřehánět

      .........jen ne Supermarket a já říkám, není pravda vše co se říká
      I já jsem se rozhodl, že dám vale řetězcům.
      Ze dvora jsem koupil kuře, doma jej dal do chlaďáku ve spešl obalu a za čtyři dny jej vyhodil.
      Vajíčka měla zárodky a ani jeden žloutek nezůstal vcelku. Vrcholem bylo mléko, ani jednou jsem z něho nemohl ušlehat pěnu na kávu. Ihned po příchodu domů jsem je otevřel a bylo nakyslé.

      A tak jsem se pokorně vrátil do TESCA a tam koupil výborné bio mléko od Olmy, vajíčka z podestýlky a kuře které bylo nejen chutné, ale v chladničce vydrželo minimálně ty čtyři dny.

      Takže dnes si pouze hlídám, aby výrobek pocházel pokud možno z Čech.

      26.04.2013 23:24:23

    • Mimka
      Mimka

      Moc dobrý recept :)

      07.04.2013 11:31:17

    • Dedecekhribecek
      Dedecekhribecek

      Doporučuji

      Já kopyto to zvládnul

      04.04.2013 21:15:47

    • lucie (tecka) skoloudova
      lucie (tecka) skoloudova

      staročeské lívance

      Těsto jsem umíchala v domácí pekárně a použila jsem sušené droždí! A byly výborné! Všem chutnaly a dnes je du dělat znovu. :-)

      02.03.2013 17:57:32

    Nalezeno receptů: 70

    Přidat příspěvek k receptu Staročeské lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.