reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Staročeské lívance

Staročeské lívance

Recept na lívance, které jsou skvělé s marmeládou i povidly.


  • 4,6

    441×

    4,6 441
  • 1 h 15 min

  • 78×

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle potřeby

těstíčko



Energetická hodnota

1862 kJ / 444,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít.

Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto. Těsto na lívance necháme v teple vykynout půl až tři čtvrtě hodiny.

Potom rozehřejeme lívanečník, do každého dílku vlijeme lžičku oleje a sběračkou nalijeme těsto. Lívance pečeme po obou stranách dočervena.

Ještě horké staročeské lívance potíráme džemem a sypeme strouhaným tvrdým tvarohem, případně přeléváme medem a zdobíme ovocem.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Staročeské lívance

    Celkový počet komentářů: 70
    • Lucie Lisá
      Lucie Lisá

      Prosím vás cukr z obchodu a co má být tohle šou takový debilni kecy.ze bych vám nakopala prdel

      05.03.2019 10:16:52

    • Jara
      Jara

      Komentář k receptu Staročeské lívance

      Chutná je i varianta obalit horké lívance ve skořicovém cukru.

      07.12.2018 17:17:56

    • Vladimír
      Vladimír

      díky za recept

      Tyhle lívance jsou u nás doma oblíbené moc let.Jen je natíráme džemem z černého rybízu(chutná NÁM)až když lívance trošku vychadnou,pak na ně dáváme olešniský tvaroh(prodává se v igelitu jako měkký).Ale a si na tyhle lívance každý dá co chce=viz ubohý komentáře.

      26.10.2018 20:35:38


    • Tomas
      Tomas

      Nejhorší druh na světě jsou bio matky

      24.10.2018 21:57:02

    • Stanislav
      Stanislav

      Staročeské

      prosím netvrďte alespoň že jsou staročeské když tam místo kvásku cpete kvasnice a ještě vanilkový cukr? Já si z vás snad bio káknu :D

      04.09.2018 18:48:37

    • hedvika
      hedvika

      zdrava strava

      Pokud se jí zdravě a nepřehání se to s tukem i tučným masem, tak je nižší riziko infarktu. V naší rodině, kde máme v rodě problem se srdcem to mame opravdu vyzkoušené. Takže infarkt nedostane ten, kdo dba na kalorie.!!!A ne , jak tam zaznělo.Houšková

      07.03.2017 14:33:38

    • Lenka D.
      Lenka D.

      Komentář k receptu Staročeské lívance

      Omylem jsem dala místo polohrube hladkou mouku, ale jsou i tak dobré, mozna jemnější. Recept doporučuji, pecu pravidelne do práce a jsou nejlepší :-)

      12.06.2016 13:43:21


    Nalezeno receptů: 70

    Přidat příspěvek k receptu Staročeské lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.