reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Staročeské lívance

Recept na lívance, které jsou skvělé marmeládou i s povidly.


  • 4,6

    388×

    4,6 388
  • 1 h 15 min

  • 75×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít.

Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto. Těsto na lívance necháme v teple vykynout půl až tři čtvrtě hodiny.

Potom rozehřejeme lívanečník, do každého dílku vlijeme lžičku oleje a sběračkou nalijeme těsto. Lívance pečeme po obou stranách dočervena. Ještě horké je potíráme džemem a sypeme strouhaným tvrdým tvarohem.

Zobrazit přes 50 dalších receptů pro lívance!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Staročeské lívance

Celkový počet komentářů: 64
  • Kulia
    Kulia

    Výborné. Použili jsme celozrnnou špaldovou moukou, kterou jsme si doma namleli. Namazali jsme je rakytníkovým a angreštovým džemem a navrch jsme dali našlehaný bio filounský tvaroh s vanilkovým cukrem. Pochutnali jsme si moc.

    15.02.2011 20:28:56

    • Tomáš
      Tomáš

      Re:

      Ten vanilkový cukr byl z obchodu? To nebyl vlastoručně extrahovaný bio cukr ochucený domácím výtažkem z bio vanilkových lusků? Tak to je otřesné..

      20.03.2011 21:58:04

    • Tereza
      Tereza

      :))))))))))))))))) A pak jste vyprodukovali bio .........odpad

      03.03.2013 23:31:50

Nalezeno receptů: 64
|< << 1234567 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Staročeské lívance

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.