reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Staročeské lívance

Recept na lívance, které jsou skvělé marmeládou i s povidly.


  • 4,6

    396×

    4,6 396
  • 1 h 15 min

  • 75×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít.

Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto. Těsto na lívance necháme v teple vykynout půl až tři čtvrtě hodiny.

Potom rozehřejeme lívanečník, do každého dílku vlijeme lžičku oleje a sběračkou nalijeme těsto. Lívance pečeme po obou stranách dočervena. Ještě horké je potíráme džemem a sypeme strouhaným tvrdým tvarohem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Staročeské lívance

    Celkový počet komentářů: 66
    • Stanislav
      Stanislav

      Staročeské

      prosím netvrďte alespoň že jsou staročeské když tam místo kvásku cpete kvasnice a ještě vanilkový cukr? Já si z vás snad bio káknu :D

      04.09.2018 18:48:37

    • Kulia
      Kulia

      Výborné. Použili jsme celozrnnou špaldovou moukou, kterou jsme si doma namleli. Namazali jsme je rakytníkovým a angreštovým džemem a navrch jsme dali našlehaný bio filounský tvaroh s vanilkovým cukrem. Pochutnali jsme si moc.

      15.02.2011 20:28:56

      • Tomáš
        Tomáš

        Re:

        Ten vanilkový cukr byl z obchodu? To nebyl vlastoručně extrahovaný bio cukr ochucený domácím výtažkem z bio vanilkových lusků? Tak to je otřesné..

        20.03.2011 21:58:04

      • Tereza
        Tereza

        :))))))))))))))))) A pak jste vyprodukovali bio .........odpad

        03.03.2013 23:31:50

    Nalezeno receptů: 66
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Staročeské lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.