Staročeské lívance

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 585188x
Recept na lívance, které jsou skvělé marmeládou i s povidly.
Komentáře receptu 65
Uvařil jsem to (Recept vařilo 74 lidí)


Postup přípravy receptu

Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít.

Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto. Těsto na lívance necháme v teple vykynout půl až tři čtvrtě hodiny.

Potom rozehřejeme lívanečník, do každého dílku vlijeme lžičku oleje a sběračkou nalijeme těsto. Lívance pečeme po obou stranách dočervena. Ještě horké je potíráme džemem a sypeme strouhaným tvrdým tvarohem.

autor receptu:

Staročeské lívance

Počet přidaných receptů: 70

Ingredience

4,6
skvělý recept
370 hlasujících
  • Recept Staročeské lívance - Dobrou chuť!
  • Recept Staročeské lívance - Staročeské lívance - usmaženo
  • Recept Staročeské lívance - Staročeské lívance


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Staročeské lívance

Celkový počet komentářů: 65
  • Výborné. Použili jsme celozrnnou špaldovou moukou, kterou jsme si doma namleli. Namazali jsme je rakytníkovým a angreštovým džemem a navrch jsme dali našlehaný bio filounský tvaroh s vanilkovým cukrem. Pochutnali jsme si moc.

    • :))))))))))))))))) A pak jste vyprodukovali bio .........odpad

      • Re: veronika 25.04.2017 18:47:44

        označení BIO vůbec neznamená, že je něco zdravé, ale že to vznikalo šetrným způsobem k přírodě/zvířatům, např., že krávy viděly i denní světlo a nebyly oplodňovány pořád dokola až do vyčerpání

    • Re: Tomáš 20.03.2011 21:58:04

      Ten vanilkový cukr byl z obchodu? To nebyl vlastoručně extrahovaný bio cukr ochucený domácím výtažkem z bio vanilkových lusků? Tak to je otřesné..

      • Re: Re: Kateřina 18.01.2014 21:10:00

        Je pravda, že jsme to, co jíme, takže každý ať se stravuje a žije podle toho, jak dlouho a kvalitně chce svůj život prožít. Pokud někomu nevadí, že druhou půlku života prožije v bolestech díky tomu, čím se živil a živí, pak je zbytečné dělat přednášky o zdraví. Je mi ale líto dětí takových rodičů. Každý na to musí přijít sám. Jinak je to jako hrách na stěnu házeti.

        • Re: Re: Re: Karin 10.03.2014 21:27:19

          O jakých bolestech mluvíte? Mám maminku 95 let, vyrůstala na statku, kde se zabíjelo 8x do roka, z tuků neznala nic jiného než sádlo a máslo a dodnes je preferuje. Těší se výbornému zdraví a nejí žádné prášky, protože ji nic nebolí. Jediné, co ji trápí je, že už nemůže zrýt zahrádku, ale jiné práce v domě i v zahradě zastane báječně.
          Co se dětí týká, je zločin jim nedávat maso, jejich organizmus se vyvíjí a nutně k tomu potřebuje pestrou stravu, kde je maso velice důležitou složkou. Sociálka by měla odebírat děti, které rodiče nutí jíst pouze vegetariánskou stravu.
          Apropos, je vědecky dokázáno, že vegetariáni se dožívají kratšího věku než "všežravci", takže se druhé, té bolestivé části života nás, normálních lidí, třeba ani nedožilí.

          • Re: Re: Re: Re: Milan 15.01.2017 10:25:48

            máte 100% pravdu, ti chytráci, co stále něco vymýšlí nakonec padnou na infarkt ,aniž by zjistili, co bylo jeho příčinou. Stačí se na tzv. zdravě se stravující inteligenty podívat, vypadají jak zoombie,ale stále nás budou poučovat, co je a co není zdravé.

            • Re: Re: Re: Re: Re: Jan 24.02.2017 18:50:15

              Pane Milane mate pravdu presne jak jste napsal zdrava strava bez cukru soli omastku nejzdravejsi je jist vsechno a hodne pestrou stravu a ty uplne obycejne jidla jsou nejzdravejsi zvlaste polevky Mejte se a dobrou chut

          • Re: Re: Re: Re: vegoš 04.03.2015 14:38:05

            že by to bylo tím že je hold babička jiná generace a nevyrůstala z té chemie se kterou nás dnes živí,zkus se takhle jako tvá baba stravovat dnes a nedožiješ se 40 trubko

            • Re: Re: Re: Re: Re: Milan 15.01.2017 10:47:06

              to jsou ale hloupý kecy, vždyť ta chudák babička se přece stravovala z nejhorších potravin, co svět viděl-z komunistických potravin, ta se nemůohla dožít ani 30 let. Bože ,tady jsou ale tupci

Nalezeno receptů: 65
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Staročeské lívance
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept