reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Staročeská vepřová kýta

Recept na rychlý chutný a vydatný oběd.


  • 4,5

    16×

    4,5 16
  • 2 hod

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve maso omyjeme a osušíme. Osolíme, potřeme česnekem a kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pak dáme opečené maso i s výpekem na plech a podlijeme horkou vodou.

Kýtu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Občas maso v troubě podlijeme a otáčíme. Před koncem pečení přidáme do výpeku nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v troše vody. Vepřovou kýtu prudce zapečeme, až med trochu zkaramelizuje. Staročeskou vepřovou kýtu vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Staročeskou vepřovou kýtu podáváme přelitou šťávou s bramborovou kaší nebo s brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Staročeská vepřová kýta

    Celkový počet komentářů: 4
    • Terka
      Terka

      Přidala jsem ještě Hermelín-Pepin spolu se závěrečnou cibulí a vůbec se to nebilo, naopak!! Vynikající, stihla jsem urvat jen jeden kousek :D

      17.01.2013 16:53:17

    • iv (tecka) suchlova
      iv (tecka) suchlova

      výborné

      23.11.2012 15:20:59

    • andrejka
      andrejka

      byla fakt super...akorad by ste mohla přidat fotku.....diky za recept..s pozdravem...Andrejka

      02.11.2012 12:19:33


    • Eliška
      Eliška

      Med není potřeba ředit, klidně naplatlat trochu na maso. Když se to naředí tak to vůbec není poznat a neudělá to krustičku.

      06.05.2012 12:40:53

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Staročeská vepřová kýta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.