reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Staročeská uhlířina

Celkový počet komentářů: 15
  • Zdenka
    Zdenka

    Uhlířina,na pánev dám trochu špeku na to cibuli osmažím ,přidám zbylé kynuté knedlíky nakrájené,vařené brambory vidličkou trochu pomačkám ,na konec trochu těstovin kolínka atd.osolim,opepřím.

    04.12.2019 08:11:47

  • scenaristka
    scenaristka

    Uhlířina i v pekáčku po kachně

    Děda tohle jídlo dělával vždy, když se rodina " poměla " a snědla se pečená kachna. Pekáček po kachničce se nikdy nevyškrabával, naopak se do něj nasypala uvařená směs brambor a noků, vše se dobře promíchalo ve zbylém kachním sádle a v pekáčku se to zapeklo. Neuvěřitelná ňamka! A jak děda říkal, také to bylo dobré pro rodinnou kasu, protože kachnička byla luxus. Tak pár dnů po ní bylo zase dobré jíst levně. Paradoxně jsem někdy měla dojem, že tuhle " kachní uhlířinu " rodina milovala snad víc, než tu kachnu... :-)

    10.02.2019 11:59:48

  • Mirek
    Mirek

    Uhlířina od prababičky

    Tohle je upravená verze jídla, které jsem jako dítě miloval. Prababička mi ho dělávala když mě měla na starost. Jen místo noků používala knedlíky od včerejška a škvarečky. Mňam...

    30.11.2018 18:39:04

  • Miroslava
    Miroslava

    Komentář k receptu Staročeská uhlířina

    To je správná uhlířina. Tak to dělala babička i maminka. A děti to milujou.

    28.06.2018 19:56:11

  • Blanka
    Blanka

    Moje babička ji přesně takhle dělávala a byla vždy výborná.Ještě je k tomu dobré studené mléko :-) Jen noky se dělávají z hladké mouky.

    18.03.2018 08:44:34

  • Míša
    Míša

    házidlo přes bidlo

    No tak to házidlo přes bidlo je opravdu po babičkovsku se zbytky knedlíků... asi poválečné jídlo ze zbytků. Také znám od babičky, byla hooodně stará...už já jsem stará...

    16.04.2016 11:03:44

  • Xavier
    Xavier

    Komentář k receptu Staročeská uhlířina

    A to je sádlo z brokolice nebo z čeho? Já jen, že je to prý vegetariánské jídlo :D

    30.11.2014 15:36:26

  • Jagizna
    Jagizna

    Komentář k receptu Staročeská uhlířina

    Nic moc, voní to jak hnůj......

    21.11.2014 17:24:45

  • Jan
    Jan

    ulířovina

    Tak to je přesný recept! Lidé to rádi zaměňují s jiným názvem uhlířina.To je úplně jiné jidlo, většinou zbytkové jako knedlíky zelí a maso nakrájet na kousky a opéci na pánvi.

    20.10.2014 15:16:56

  • myšátko
    myšátko

    Tohle jídlo přímo miluju! To mi vařila babička když jsem byla malá. Mňam.

    10.12.2011 10:07:56

  • ludmila
    ludmila

    Vařila jsem to dneska poprvé ve svých skoro 60 letech a byla jsem pochválená mým přítelem, že takhle to jedl kdysi dávno od maminky.........dobré........ ....... I mně to chutnalo. Recept jednoduchý a rychlý.

    08.08.2011 13:12:08

  • Jana
    Jana

    No konečně ta pravá uhířina, jak ji znám od mé babičky a ne místo nočků nakrájené knedlíky. Hrozná představa.Už se na ni těším.

    07.06.2011 07:03:53

  • ferda
    ferda

    Tento recept najdete i pod názvem jenom Uhlířina, nebo se mu někde říká Přesbidlo. Pokládám to za velice dobré a jednoduché jídlo, i když ho často vylepšuji třeba slaninou, nebo jak se píše v receptu - špekem.

    06.06.2011 10:07:52

    • pulidu
      pulidu

      Maminka místo nočků dávala domácí nudle a my to milovali. U nás se jmenovalo Házidlo přes bidlo. Děkuju za připomenutí, dneska bude k večeři.

      06.06.2011 16:02:09

Nalezeno receptů: 15

Přidat příspěvek k receptu Staročeská uhlířina

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.