reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Staročeská uhlířina

Recept na velice staré, ale výborné jídlo, nebo přílohu.


  • 4,4

    56×

    4,4 56
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

těsto



Energetická hodnota

3808 kJ / 909,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 770 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 000 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Postup přípravy

Z mouky, vajec, vody a soli připravíme hustší těsto, které necháme chvilku odpočinout.

Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme do velkého hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody a dáme vařit. Jakmile se brambory začnou vařit, přihazujeme k nim lžící tvarované nočky z připraveného těsta. Společně vaříme doměkka, asi 20 minut.

Mezitím si nakrájíme cibulku nahrubo a zpěníme ji na sádle dohněda. Uvařené brambory s nočky scedíme, přidáme k cibulce a promícháme. Podle chuti můžeme ještě osolit. Staročeská uhlířina je hotova.

Toto je základní recept, já osobně k cibulce přidávám ještě kousek špeku. Staročeská uhlířina se dá jíst samotná s kyselou okurkou, nebo použít jako příloha, třeba k pečené kotletě, nebo uzenému masu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Staročeská uhlířina

    Celkový počet komentářů: 15
    • ludmila
      ludmila

      Vařila jsem to dneska poprvé ve svých skoro 60 letech a byla jsem pochválená mým přítelem, že takhle to jedl kdysi dávno od maminky.........dobré........ ....... I mně to chutnalo. Recept jednoduchý a rychlý.

      08.08.2011 13:12:08

    • Jana
      Jana

      No konečně ta pravá uhířina, jak ji znám od mé babičky a ne místo nočků nakrájené knedlíky. Hrozná představa.Už se na ni těším.

      07.06.2011 07:03:53

    • ferda
      ferda

      Tento recept najdete i pod názvem jenom Uhlířina, nebo se mu někde říká Přesbidlo. Pokládám to za velice dobré a jednoduché jídlo, i když ho často vylepšuji třeba slaninou, nebo jak se píše v receptu - špekem.

      06.06.2011 10:07:52


      • pulidu
        pulidu

        Maminka místo nočků dávala domácí nudle a my to milovali. U nás se jmenovalo Házidlo přes bidlo. Děkuju za připomenutí, dneska bude k večeři.

        06.06.2011 16:02:09


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Staročeská uhlířina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.