reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Staročeská cizrna

Cizrna na másle, česneku a petrželi. Recept na přílohu i hlavní chod.


  • 4,9

    63×

    4,8 63
  • 1 hod

  • 20×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v nesolené vodě do křupava, trvá to asi 45 minut, v posledních 15 minutách častěji kontrolujeme, aby se cizrna nerozvařila. Cizrnu scedíme.

Cizrnu vsypeme na rozpálenou pánev na sucho, často prohazujeme a opékáme asi 8 minut (záleží na množství), než ucítíme oříškovou vůni a na cizrně budou patrné hnědé flíčky. Poté přidáme sádlo (lžíci) nebo máslo (asi 2 cm plátek z kostky), najemno nasekaný (ne strouhaný) česnek a čerstvé petrželové listy, přidáme i špetku pepře čerstvě nadrceného. V této fázi opékáme asi 2 minuty a je hotovo.

Staročeskou cizrnu podáváme jako přílohu k masu, ale pokrm je funkční i jako hlavní jídlo doplněné například o domácí majonézu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Staročeská cizrna

    Celkový počet komentářů: 20
    • Helus
      Helus

      Zaujal ma receptik,zrovna mam doma 1/2 sacku,tak idem namocit .

      17.04.2016 15:28:51

    • Janina
      Janina

      Komentář k receptu Staročeská cizrna

      Děkuji za tip na další variantu přílohy. Cizrnu akorát zlevnili v Albertu, což je fajn, protože většinou mě tyhle zdravé přísady nemile překvapují vyššími cenami. Ještě jednou díky za tip :-)

      30.06.2015 11:11:31

    • Verca Kepkova
      Verca Kepkova

      Dneska delam falafal a ještě podle tohoto receptu veceri, tak jsem zvedava jake to bude. Pridam ještě asi zampiony...jinak Verco, cizrna muze byt nalozena az 48hodin-nejlepsi je když ve vode uz zacne klicit.(samozrejme se voda musí menit).

      11.01.2013 13:39:18


    • Verca Kepkova
      Verca Kepkova

      Dneska delam falafal a ještě podle tohoto receptu veceri, tak jsem zvedava jake to bude. Pridam ještě asi zampiony...jinak Verco, cizrna muze byt nalozena az 48hodin-nejlepsi je když ve vode uz zacne klicit.(samozrejme se voda musí menit).

      11.01.2013 13:39:16

    • Verca Kepkova
      Verca Kepkova

      Dneska delam falafal a ještě podle tohoto receptu veceri, tak jsem zvedava jake to bude. Pridam ještě asi zampiony...jinak Verco, cizrna muze byt nalozena az 48hodin-nejlepsi je když ve vode uz zacne klicit.(samozrejme se voda musí menit).

      11.01.2013 13:39:05

    • Alina
      Alina

      Ozkoušela jsem, díky máslu je cizrna asi lépe stravitelná než při mých receptech, dobré, jen trochu nevýrazné.

      27.10.2012 17:52:20

    • de (tecka) ception
      de (tecka) ception

      Já jsem použila cizrnu z plechovky, slila jsem předtím vodu, jinak jsem dělala vše podle receptu a byla vskutku výborná a sytá.

      08.09.2012 14:06:59

    • pikaču
      pikaču

      já přidávám cizrnu i do hrachové polévky ,hrstkové polévky a bramboračky,toto také vyzkouším

      30.07.2012 11:35:12

    • jm
      jm

      To se to vůbec nesolí?

      18.01.2012 00:02:52


    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Staročeská cizrna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.