reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Starobohumínské medajlonky

Medajlonky z vepřové panenky ve smetanovo-tvarůžkové omáčce slibují neskutečný chuťový zážitek.


  • 3,7

    3,6 9
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z vepřové panenky si připravíme medajlonky (po cca 50g) a jemně je rozklepeme. Nesolíme, pouze obalíme v trojobalu a dáme smažit. Smažíme přibližně 15-20 minut (záleží na tloušťce medajlonků).

Mezitím si nalijeme do pánvičky smetanu na vaření, do které si na kostičky nakrájíme tvarůžky (kolečka) a necháme je za stálého míchání roztopit. Omáčka by měla krásně zhoustnout. Dle chuti můžeme do omáčky přidat bazalku nebo oregano.

Po usmažení medajlonků položíme na každý půl tvarůžky a dáme přibližně na 5 minut zapéct, dokud se tvarůžek neroztopí.

Medajlonky dáme na talíř a přelijeme směsí, kterou jsme si připravili na pánvičce. Podáváme s hranolkami nebo americkým bramborem.

Recept lze připravit také s hermelínem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Starobohumínské medajlonky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.