reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Stánkové langoše

Levné jednoduché langoše, tak jako je dělají ve stáncích s langošema.


  • 4,5

    2 564×

    4,4 2564
  • 45 min

  • 384×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Recept je bez jogurtu, vajíček a dalších zbytečností!

Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3 - 5 minut.

Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.

V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nejlépe ve fritéze. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.

Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Stánkové langoše

    Celkový počet komentářů: 583
    • Dandy
      Dandy

      Komentář k receptu Stánkové langoše

      LUXUSNÍ! Vše se povedlo, langoše jsou krásně nadýchané a s těstem se pracovalo dobře! Pravě se jimi cpu a jsem v sedmém nebi. Budu dělat častěji. :) Díky za fajn recept.

      16.11.2018 15:45:16

    • Eman Fiala
      Eman Fiala

      Správné langoše

      Tak tedy ne " stánkové " , ale správné langoše. Recept netřeba, stačí říci vyrobíme kynuté těsto, vykrájíme kola které se vytahují na koleně. To podle staročeské písničky, že chlapec si vybírá dívku s velkými koleny i langoše jsou tím pádem velké. Také se tomu někdy říká vdolky, ale to zkušení kuchaři vědí. Dnes se vymýšlí různé názvy a vždy jde o totéž, babička dělala buďto smažené vdolky, nebo koblihy, čím se to liší to už vám vysvětlí babička jedině na internetu se dozvíte, že koblihy se plní marmeládou pomocí vstřikovací trubičky. Tak ženská která to vysvětlovala v televizi je nezkušená, protože vykrajuje koblihy tzv. zavíracím hříbkem, to se vykrojí více koleček vykrajovátkem, nechá se ještě kynout, a pak se přidá marmeláda. Přikryje se druhým kolečkem a uzavře se právě tím uzavíracím hříbkem. Netvrdím, že vím všechno, ale když něco nevím tak se s tím nechlubím i hlupák má právo na život.

      10.11.2018 10:13:29

    • Michal
      Michal

      Skvělý recept

      Super recept, dělame si pro dva jen 400g mouky a stejně se vždy přežerem �

      14.10.2018 19:32:41

    • pavel
      pavel

      Komentář k receptu Stánkové langoše

      Uvařil jsem podle receptu,vyšlo v pohodě ,jen klidně těsto se může rozválet více na tenko, nakyne to dost

      07.10.2018 20:28:34

    • Jitka Kubešová
      Jitka Kubešová

      Ani to nezkoušejte

      Udělala jsem všechno přesně podle receptu ale těsto se lepilo a nešlo vyválet. Dala jsem tam dost mouky a stejně nic. Musela jsem to vyhodit. Prostě recept k ničemu.

      28.09.2018 14:56:41

      • Nikita
        Nikita

        Re: Ani to nezkoušejte

        No tím bych se moc nechlubil. Dobrá hospodyňka by přidala mouku, nebo dala méně mléka. mouka je jako víno. Její kvalita záleží na poli, slunci a průběhu celého roku. Podle toho má i více nebo méně lepku a podle toho si vezme více nebo méně tekutiny. Takže vždy přidáváme podle svého uvážení. Recept je pouze orientační.

        30.09.2018 19:11:23

      • Věra
        Věra

        Re: Ani to nezkoušejte

        Těsto se musí pořádně vypracovávat vařečkou tak dlouho, až se uvolní lepek. Ručně je to docela zabíračka. Jsou na supr pekárny. Pokud se s těstem dobře pracuje, vůbec to neznamená, že je recept špatný. Naopak. Těsto se kterým se dobře pracuje bývá po dokončení tužší. (děláte to kvůli jídlu, ne kvůli pohodlí) S přidáváním mouky opatrně.

        06.10.2018 10:11:43

      • lucizema
        lucizema

        Re: Ani to nezkoušejte

        Problém je rozhodně ve Vás. Dělám je dle tohoto receptu několik let a vždy jsou výborné!

        07.10.2018 11:22:25

      • Jiří
        Jiří

        Re: Ani to nezkoušejte

        Těsto jsem dělal podle návodu. Je sice pravda, že se trochu lepilo,ale já si potřel ruce olejem a šlo to suprově. Langoše jsem dělal ve friťáku a byly super.

        07.10.2018 14:59:07

    Přidat příspěvek k receptu Stánkové langoše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.