reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Stánkové langoše

Levné jednoduché langoše, tak jako je dělají ve stáncích s langošema.


  • 4,5

    2 719×

    4,4 2719
  • 45 min

  • 390×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Recept je bez jogurtu, vajíček a dalších zbytečností!

Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3 - 5 minut.

Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.

V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nejlépe ve fritéze. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.

Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Stánkové langoše

    Celkový počet komentářů: 600
    • Stanka
      Stanka

      Komentář k receptu Stánkové langoše

      Vynikající.. Teď jsem je dělala a boží..

      18.03.2019 15:28:20

    • Monika
      Monika

      Jsou výborné , mám je lepší jak ze stánku na Langoše

      05.03.2019 18:48:50

    • Karel
      Karel

      Komentář k receptu Stánkové langoše

      Za 5min kvásek nevzejde

      24.02.2019 16:47:07


    • Pavol Hašlerka
      Pavol Hašlerka

      Komentář k receptu Stánkové langoše

      POZOR!!!
      Pre všetkých ľudí dobrej vôle. Nikdy nedovoľte aby sa Vám spárila soľ a kvasnice (droždie). Máte po cestíčku. A to som len blbý chlap....

      05.02.2019 13:29:55

    • Pavol Hašlerka
      Pavol Hašlerka

      ach cesto ach langoše

      Včera sme tento recept skúsili s manželkou. Vymiesila, vyrezala, pripravila a ja som vysmažil? Čo myslite, ake bolo cesto keď sa dalo krásne upraviť. vynikajúce. Možno preto, že naozaj kysnuté cesto je nutné niekedy upraviť. Ako hovorila jej stará mamka - ceto je dobré vtedy keď sa nelepí na misu. Langoše už nie sú. Niekam zmizli. Žeby deti a tatino?

      05.02.2019 13:24:00

    • Michaela
      Michaela

      Komentář k receptu Stánkové langoše

      Testo uz kyne nadhera nechaou nektere lidi ze to maj ridke nebo tuhe delala jsem podle receptu a super neplette se do vareni kdyz to neumite

      08.01.2019 14:50:25

    Přidat příspěvek k receptu Stánkové langoše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.