Stánkové langoše

45 min | hlavní chod | maďarská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1916206x
Levné jednoduché langoše, tak jako je dělají ve stáncích s langošema.
Komentáře receptu 525
Uvařil jsem to (Recept vařilo 361 lidí)


Postup přípravy receptu

Recept je bez jogurtu, vajíček a dalších zbytečností!

Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3 - 5 minut.

Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.

V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nejlépe ve fritéze. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.

Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.

autor receptu:

Stánkové langoše

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 2990 běžně 7109 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
2222 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Stánkové langoše

Recept se nachází v 3340 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
HRNČEKOVÁ KUCHÁRKA - pečenie
Sindy
levné recepty 59 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Stánkové langoše

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu Stánkové langoše To nejsou Langoše! 24.06.2017 19:07:50

    Míchal jsem / smažil jsem / neuspěl jsem!

    Postupoval jsem přesně podle vás, ale místo langošů mi vyšly lívance velké, jak odlitek sloní šlápoty. Jsem pohoršen.

  • langoše zdena 24.06.2017 15:49:52

    vždy kolik mouky polovinu mléka třeba 1kg mouky pul litru mléka pro ty co neumí převádět jednotky vždy se dá mléko přidat když je těsto řídké přidám mouku jak jednoduché nesmíte se bát dám radši trošku mléka méně a potom přidám

  • Komentář k receptu Stánkové langoše jarmila 24.06.2017 15:32:26

    omlouvám se místo 400ml jsem napsala4000ml což je blbost

  • langoše jammila 24.06.2017 15:28:54

    na 500 g mouky dávám 250ml mléka 4000ml je strašně moc
    když je těsto husté mléko přidám

  • langose Jarka 02.06.2017 11:00:54

    tento recept delam jiz nekolik let,obcas dam dovnitr sunku a mam vzdy uspech

  • Komentář k receptu Stánkové langoše Jana 06.12.2016 14:41:03

    Můžete mi někdo, prosím, říct, jak zpracovat tak řídké těsto, které se šíleně lepí?! Už jsem zoufalá, nevím, co s tím, přidala jsem tolik mouky a stále děs, tohle nikdy v životě nemůžu vyválet...

    • Re: Komentář k receptu Stánkové langoše Mirek 10.12.2016 20:09:30

      měl jsem ten samý problém recept na houby

      • Re: Re: Komentář k receptu Stánkové langoše Brettek 23.02.2017 17:20:24

        Problem je s jednotkama.
        4dl = 40ml coz je silene malo.
        ma tam byt 300ml ci 0.3dl

        • Re: Re: Re: Komentář k receptu Stánkové langoše Petr 10.05.2017 23:31:38

          1l
          10dl
          100cl
          1000ml
          Jak u debilů. Takže 4dl je 400ml nebo 0.4l
          Když tak jednoduchú věc neovládáte, tak běžte krmit prasata, těm je to jedno.

        • Re: Re: Re: Komentář k receptu Stánkové langoše Tomáš 30.04.2017 11:26:15

          Prosím?:D já myslím, že se tohle učí ve druhé třídě...:D 4dl je 40 ml?:D To snad nee....

Nalezeno receptů: 525
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Stánkové langoše
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept