reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Postup přípravy

Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme červené víno, olej, vinný ocet, nakrájenou cibuli, čerstvou petrželku, tymián, bobkový list, hořčici a podle chuti sůl a mletý černý pepř. Sklenicí několikrát zatřepeme, aby se všechny ingredience spojily.

Srnčí maso položíme na mělký talíř, přelijeme ho připravenou marinádou, přikryjeme a necháme v lednici uležet nejlépe přes noc. Občas maso v marinádě obrátíme.

Maso opékáme nad rozžhaveným dřevěným uhlím po každé straně 2 minuty. Potom maso přesuneme na místo s méně silným žárem a pokračujeme v pečení dalších 5 - 10 minut na každé straně podle toho, jak máme rádi steaky propečené. Zda je maso propečené, poznáme tak, že do něj píchneme špičkou nože. Pokud ze steaku vyteče růžová tekutina není ještě hotový, jakmile vyteče bezbarvá šťáva, můžeme ho vyjmout z grilu.

Srnčí steaky na grilu podáváme nejlépe s pečenými brambory ve slupce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Srnčí steaky na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.