Srnčí řízky naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Rozehřejeme si máslo, řízky z obou stran opečeme a vyndáme.
Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu, opepříme, osolíme, poprášíme paprikou a vložíme zpět maso. Podlijeme vodou a doměkka dusíme. Měkké maso opět vyndáme, šťávu vydusíme až na tuk.
Zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme smetanu, rozšleháme a povaříme. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zředíme vývarem.
Sterilované kyselé houby nakrájíme na plátky, můžeme použít i čerstvé žampiony, které krátce povaříme ve vodě s citronovou šťávou. Srnčí maso vložíme do omáčky, ochutíme a jen krátce prohřejeme.
Srnčí od myslivce podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.