
Srnčí od myslivce Pepana
Recept na srnčí medailonky s kuřecími játry.
-
4,7
9×
-
1 h 15 min
-
0×
Recept na srnčí medailonky s kuřecími játry.
9×
1 h 15 min
0×
200 g
6 ks
2 lžíce
750 g
150 g
1 lžíce
2 - 3 ks
50 g
3 lžíce
1 dl
Kýtu odblaníme a nakrájíme medailonky, 3 - 4 na porci, osolíme, opepříme, posypeme posekaným bobkovým listem a trochu pomoučníme.
Potom medailonky upečeme na rozehřátém oleji. Necháme je na teple.
Zvlášť si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kousky drůbežích jater, za chvíli osolíme, opepříme a přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme trochou vody a vínem a chvíli podusíme. Přidáme máslo a paštiku a dobře rozmícháme.
Upečené srnčí medailonky přendáme na talíře a částečně vydušenou šťávou je přelijeme.
Ozdobíme brusinkami. Srnčí od myslivce Pepana podáváme s opečenými brambory.