reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Srnčí medailonky na ananasu

Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Srnčí panenka dušená s ananasem.


  • 3,1

    146×

    3 146
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na bounty kuličky krok za krokem

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Pečeme na Vánoce: Vánoční štola a oblíbené recepty

15. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Postup přípravy

Podle potřeby maso očistíme. Nakrájíme jej na medailonky, okořeníme směsí divočina, opepříme a lehce osolíme. Podle chuti můžeme přidat ještě mletý jalovec. Maso necháme asi 5 minut uležet. Jestli máme čas, můžeme maso zakápnout olejem a naložit ho přímo do oleje a nechat v lednici hodinku nebo přes noc. Maso krásně zkřehne.

Ananasovou konzervu otevřeme. Šťávu si slijeme stranou a kolečka překrojíme na poloviny.

V pánvi (s poklicí) rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Podlijeme polovinou šťávy z ananasu, přidáme máslo a necháme osmahnout. Pak do hrnce vložíme půlkolečka ananasu, přikryjeme poklicí a necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme ananasovou šťávou. Maso by ale mělo být za chvilku hotové.

V troše vody si rozmícháme solamyl. Když je maso měkké, omáčku zahustíme solamylem a necháme už jen lehce provařit.

Hotové medailonky servírujeme přeložené ananasem a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou hranolky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Srnčí medailonky na ananasu

    Celkový počet komentářů: 3
    • Helena Čámská
      Helena Čámská

      příprava srnčího či jeleního masa

      Dobrý den, přečetla jsem si vaše předpisy, jsou zajímavé. Mám dotaz, slyšela jsem, že zvěřina se musí předem nakládat a k vaření či dušení nebo pečení používat koření, aby byla vhodná k jídlu. Držím žaludeční dietu a začínají mi problémy s ledvinami. Lékař mi doporučuje zvěřinu, ale připravovanou s kořením bych kvůli žaludku nemohla. Existují nějaké dietní předpisy na přípravu zvěřiny? Předem děkuji za odpověd. S pozdravem Čámská.

      02.04.2018 17:46:53

    • jendaturon
      jendaturon

      Komentář k receptu Srnčí medailonky na ananasu

      Jednoduché a velmi chutné...

      27.02.2015 21:26:07

    • doktor
      doktor

      Dostal jsem taky.

      Vážený pane Petře, dostal jsem srnčí,Váš recept je dobrý,já jsem se rozhodl jelikož to je statný srnec udělat steaky na texaský způsob/i když ty jsou z mladého hovězího/,ale myslím,že ve vaření se fantasii meze nekladou.

      10.10.2006 22:18:31



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Srnčí medailonky na ananasu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.