reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Srnčí medailonky na ananasu

Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Srnčí panenka dušená s ananasem.


  • 3,1

    146×

    3 146
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Podle potřeby maso očistíme. Nakrájíme jej na medailonky, okořeníme směsí divočina, opepříme a lehce osolíme. Podle chuti můžeme přidat ještě mletý jalovec. Maso necháme asi 5 minut uležet. Jestli máme čas, můžeme maso zakápnout olejem a naložit ho přímo do oleje a nechat v lednici hodinku nebo přes noc. Maso krásně zkřehne.

Ananasovou konzervu otevřeme. Šťávu si slijeme stranou a kolečka překrojíme na poloviny.

V pánvi (s poklicí) rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Podlijeme polovinou šťávy z ananasu, přidáme máslo a necháme osmahnout. Pak do hrnce vložíme půlkolečka ananasu, přikryjeme poklicí a necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme ananasovou šťávou. Maso by ale mělo být za chvilku hotové.

V troše vody si rozmícháme solamyl. Když je maso měkké, omáčku zahustíme solamylem a necháme už jen lehce provařit.

Hotové medailonky servírujeme přeložené ananasem a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou hranolky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Srnčí medailonky na ananasu

    Celkový počet komentářů: 3
    • Helena Čámská
      Helena Čámská

      příprava srnčího či jeleního masa

      Dobrý den, přečetla jsem si vaše předpisy, jsou zajímavé. Mám dotaz, slyšela jsem, že zvěřina se musí předem nakládat a k vaření či dušení nebo pečení používat koření, aby byla vhodná k jídlu. Držím žaludeční dietu a začínají mi problémy s ledvinami. Lékař mi doporučuje zvěřinu, ale připravovanou s kořením bych kvůli žaludku nemohla. Existují nějaké dietní předpisy na přípravu zvěřiny? Předem děkuji za odpověd. S pozdravem Čámská.

      02.04.2018 17:46:53

    • jendaturon
      jendaturon

      Komentář k receptu Srnčí medailonky na ananasu

      Jednoduché a velmi chutné...

      27.02.2015 21:26:07

    • doktor
      doktor

      Dostal jsem taky.

      Vážený pane Petře, dostal jsem srnčí,Váš recept je dobrý,já jsem se rozhodl jelikož to je statný srnec udělat steaky na texaský způsob/i když ty jsou z mladého hovězího/,ale myslím,že ve vaření se fantasii meze nekladou.

      10.10.2006 22:18:31



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Srnčí medailonky na ananasu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.