reklama
hledat uživatel
       

Srnčí kýta

Chutný recept na úpravu srnčí kýty s vynikajícím výpekem.


  • 4,6

    4,5 9
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Z kýty vyřízneme kost a maso zbavíme blan, posolíme, hustě protáhneme slaninou, vložíme do pekáče a polijeme rozpuštěným máslem.

Pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Zprvu pečeme ve vlastní šťávě, potom pekáč odklopíme a za stálého polévání horkou vodou a potírání máslem upečeme kýtu dorůžova. Upečenou kýtu vyndáme, do šťávy zamícháme trochu masového výtažku, hnědou jíšku a 2 - 3 lžíce koňaku.

Srnčí kýtu nakrájíme na porce a trochu potřeme šťávou. Na talíři ozdobíme košíčky vyřezanými z citronu a naplněnými zavařenými brusinkami. Srnčí kýtu podáváme s brambory nebo tmavým pečivem. Zbytek šťávy podáváme v omáčníku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Srnčí kýta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.