reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Srnčí kýta s brusinkovou omáčkou a se špenátem

Máte doma srnčí kýtu a nevíte, jak ji připravit? Vyzkoušejte tento recept. Zní trochu zmateně, ale chutná znamenitě!


  • 3,2

    91×

    3,2 91
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Srnčí kýtu dobře odblaníme, očistíme a opláchneme. Nakrájíme ji na silnější plátky, lehce naklepeme a posypeme kořením na divočinu. Zakapeme olivovým olejem a necháme v chladu uležet. Čím déle, tím lépe.

Na rozehřátý olej klademe připravené srnčí plátky. Opečeme z jedné strany a otočíme. Po otočení přikryjeme poklicí a necháme opékat. Podle potřeby podlijeme vývarem. Pečeme na mírnějším ohni, dokud maso nezměkne, asi 90 minut. V průběhu pečení maso otáčíme.

Během pečení si připravíme špenát podle toho, jak jej máme rádi.

Po změknutí maso vyjmeme a ponecháme ve vyhřáté míse.

Do výpeku přidáme brusinkový kompot i se šťávou, prohřejeme, přidáme kysanou smetanu a promícháme.

Srnčí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem, špenátem a přeléváme brusinkovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Srnčí kýta s brusinkovou omáčkou a se špenátem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Ladič
      Ladič

      Srnčí kýta

      Dnes jsem uvařil dle receptury. Výborné jídlo a všichni jsme si doma pochutnali.

      17.11.2013 14:51:09


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Srnčí kýta s brusinkovou omáčkou a se špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.