reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Srnčí kýta po texasku

Maso z větší srnčí kýty zpracováno na způsob steaku.


  • 3,0

    66×

    3 66
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jalovec rozdrtíme v hmoždíři. Smícháme jej se sáčkem koření na zvěřinu, přidáme lžíci oleje a promícháme.

Kýtu rozdělíme na jednotlivé svaly. Ty nakrájíme příčně na 2 cm plátky. Srnčí steaky jemně naklepeme z obou stran obrácenou stranou nože a vydatně potřeme směsí koření. Připravené maso necháme v lednici přes noc uležet.

Druhý den si ve fritéze připravíme hranolky. Odkládáme je na savý paprí.

Na rozpálené grilovací pánvi s olejem pečeme steaky 4 minuty z jedné i druhé strany. Tak budou medium. Poku je chceme více propečené, necháme je o minutu nebo dvě déle (well done). Pokud je chceme krvavé (rare), dobu restování zkrátíme.

Srnčí steaky ihned podáváme je s připravenými hranolky. Můžeme přelít výpekem z pánve.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Srnčí kýta po texasku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.