reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Srnčí kýta na červeném víně

Výborná srnčí kýta s kořeněným červeným vínem je opravdovou pochoutkou pro milovníky zvěřiny.


  • 4,6

    43×

    4,6 43
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

2603 kJ / 621,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Postup přípravy

Kýtu dobře naporcujeme, aby se vešla do pekáče. Pečlivě odblaníme, jinak bude cítit a to každý nemusí. Prošpikujeme dobrou slaninou.

Na dno pekáče nakrájíme plátky másla a poházíme zbylou slaninou. Navrch vložíme připravenou kýtu, na kterou ještě poklademe plátky másla. Potom osolíme, posypeme kuličkovým pepřem, jalovcem a rozmarýnem.

Takto připravenou srnčí kýtu dáme do rozehřáté trouby péct na 220°C a necháme na cca 20 min. péct, aby se maso zatáhlo. Kýtu pak polijeme láhví kořeněného vína, (já používám Chilskou frankovku Tarapacu), pekáč přiklopíme a necháme v troubě podusit na cca 1 h. Dobu dušení můžeme prodloužit podle kvality srnčího masa.

Že je srnčí hotové nejlépe poznáme, když lehce vykroutíme kost z masa. Do masa nepícháme, ztratilo by šťávu! Po vyndání z trouby necháme maso na půl hodiny odpočinout, aby natáhlo zpět šťávu.

Jako příloha k srnčí kýtě na červeném víně je ideální bramborový knedlík s cibulkou a červené zelí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Srnčí kýta na červeném víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.