reklama
hledat uživatel
       

Srnčí guláš

Recept na kousky dušeného masa s hnědočervenou omáčkou.


  • 4,1

    69×

    4 69
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

Cibuli osmahneme na polovině dávce tuku dorůžova. Přidáme papriku, krátce osmahneme, zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme rajčatový protlak a vložíme maso. Srnčí dusíme za občasného promíchání.

Když je maso částečně měkké, přidáme rozdrcenou majoránku, pepř a rozetřený česnek a dusíme téměř doměkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho. Základ guláše zahustíme světlou zásmažkou, což je zbylý tuk s moukou, orestujeme, podle potřeby přidáme vodu, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a přecedíme na maso. Srnčí guláš znovu krátce provaříme.

Hotový srnčí guláš podáváme s kynutým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Srnčí guláš

    Celkový počet komentářů: 4
    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Srnčí guláš

      Já dělám všechny guláše bez otestování masa. Maso vkládám až si zaleju vodou otestovanou cibuli a začíná mi to vařit. A můžu říct že maso jakékoliv maso je rychleji uvařené a krásně křehké. Takže vkladatel tohoto receptu má pravdu. Doporučuji všem to tak zkusit a ne hned kritizovat!!!

      25.10.2017 16:22:51

    • sarka
      sarka

      Komentář k receptu Srnčí guláš

      Tak už sem maso vložila bez orestovani :( zdálo su mi to divne ale jelikož dělám srnci poprvé tak sem si říkala že se asi dela jinak :( doufám že mám gulas v pr.... pane chytrý .

      20.08.2016 10:24:53

    • Lukáš Hanák
      Lukáš Hanák

      Kvalitní česká zvěřina

      Kvalitní maso na srnčí guláš můžete zakoupit na eshopu firmy Windsor Enterprise s.r.o.
      www.ceska-zverina.cz

      23.05.2014 11:55:59

    • Tomáš Elčkner
      Tomáš Elčkner

      maso přímo podusit?

      Maso bez orestování přímo podusit? Zkuste to, když tak dobře radíte! To masíčko je úplná paráda...suché. Dávejte si na takové školácké chyby-rady pozor!!!

      07.01.2011 10:48:59

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Srnčí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.