reklama
hledat uživatel
       

Srnčí guláš

Recept na kousky dušeného masa s hnědočervenou omáčkou.


  • 4,1

    81×

    4,1 81
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 877 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 705 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

Cibuli osmahneme na polovině dávce tuku dorůžova. Přidáme papriku, krátce osmahneme, zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme rajčatový protlak a vložíme maso. Srnčí dusíme za občasného promíchání.

Když je maso částečně měkké, přidáme rozdrcenou majoránku, pepř a rozetřený česnek a dusíme téměř doměkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho. Základ guláše zahustíme světlou zásmažkou, což je zbylý tuk s moukou, orestujeme, podle potřeby přidáme vodu, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a přecedíme na maso. Srnčí guláš znovu krátce provaříme.

Hotový srnčí guláš podáváme s kynutým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Srnčí guláš

    Celkový počet komentářů: 6
    • mazal lubomír
      mazal lubomír

      \srnčí guláš

      maso na guláš by se mělo orestovat a nechat pěkně zatáhnout,maso ma potom daleko lepší chut

      27.10.2019 08:26:15

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Srnčí guláš

      Já dělám všechny guláše bez otestování masa. Maso vkládám až si zaleju vodou otestovanou cibuli a začíná mi to vařit. A můžu říct že maso jakékoliv maso je rychleji uvařené a krásně křehké. Takže vkladatel tohoto receptu má pravdu. Doporučuji všem to tak zkusit a ne hned kritizovat!!!

      25.10.2017 16:22:51

    • sarka
      sarka

      Komentář k receptu Srnčí guláš

      Tak už sem maso vložila bez orestovani :( zdálo su mi to divne ale jelikož dělám srnci poprvé tak sem si říkala že se asi dela jinak :( doufám že mám gulas v pr.... pane chytrý .

      20.08.2016 10:24:53


      • mazal lubomír
        mazal lubomír

        Re: Komentář k receptu Srnčí guláš

        maso na guláš by se mělo nechat vždycky orestovat aby se pěkně zatáhlo a ta štava zůstala pěkně v mase.Maso je potom daleko chutnější

        27.10.2019 08:23:36

    • Lukáš Hanák
      Lukáš Hanák

      Kvalitní česká zvěřina

      Kvalitní maso na srnčí guláš můžete zakoupit na eshopu firmy Windsor Enterprise s.r.o.
      www.ceska-zverina.cz

      23.05.2014 11:55:59

    • Tomáš Elčkner
      Tomáš Elčkner

      maso přímo podusit?

      Maso bez orestování přímo podusit? Zkuste to, když tak dobře radíte! To masíčko je úplná paráda...suché. Dávejte si na takové školácké chyby-rady pozor!!!

      07.01.2011 10:48:59


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Srnčí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.