reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.

Cibuli osmahneme na polovině dávce tuku dorůžova. Přidáme papriku, krátce osmahneme, zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme rajčatový protlak a vložíme maso. Srnčí dusíme za občasného promíchání.

Když je maso částečně měkké, přidáme rozdrcenou majoránku, pepř a rozetřený česnek a dusíme téměř doměkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho. Základ guláše zahustíme světlou zásmažkou, což je zbylý tuk s moukou, orestujeme, podle potřeby přidáme vodu, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před ukončením varu omáčku podle potřeby přisolíme a přecedíme na maso. Srnčí guláš znovu krátce provaříme.

Hotový srnčí guláš podáváme s kynutým knedlíkem.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Srnčí guláš

Celkový počet komentářů: 4
  • Monika
    Monika

    Komentář k receptu Srnčí guláš

    Já dělám všechny guláše bez otestování masa. Maso vkládám až si zaleju vodou otestovanou cibuli a začíná mi to vařit. A můžu říct že maso jakékoliv maso je rychleji uvařené a krásně křehké. Takže vkladatel tohoto receptu má pravdu. Doporučuji všem to tak zkusit a ne hned kritizovat!!!

    25.10.2017 16:22:51

  • sarka
    sarka

    Komentář k receptu Srnčí guláš

    Tak už sem maso vložila bez orestovani :( zdálo su mi to divne ale jelikož dělám srnci poprvé tak sem si říkala že se asi dela jinak :( doufám že mám gulas v pr.... pane chytrý .

    20.08.2016 10:24:53

  • Lukáš Hanák
    Lukáš Hanák

    Kvalitní česká zvěřina

    Kvalitní maso na srnčí guláš můžete zakoupit na eshopu firmy Windsor Enterprise s.r.o.
    www.ceska-zverina.cz

    23.05.2014 11:55:59

  • Tomáš Elčkner
    Tomáš Elčkner

    maso přímo podusit?

    Maso bez orestování přímo podusit? Zkuste to, když tak dobře radíte! To masíčko je úplná paráda...suché. Dávejte si na takové školácké chyby-rady pozor!!!

    07.01.2011 10:48:59

Nalezeno receptů: 4

Přidat příspěvek k receptu Srnčí guláš