Srnčí guláš na víně

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 7273x
Recept na chutný srnčí guláš podávaný s knedlíkem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Srnčí kýtu opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno.

Cibuli osmažíme na oleji do tmavší barvy, promícháme s protlakem a přidáme kostky srnčího masa, slaninu, jalovec, sůl, pepř a nastrouhanou pomerančovou kůru. Srnčí maso osmažíme a podlijeme suchým červeným vínem.

Zprudka necháme odpařit víno, poté postupně podléváme vodou a vaříme do změknutí masa. Guláš zahustíme červeným vínem promíchaným s moukou, které necháme převařit. Podle chuti můžeme přidat majoránku. Srnčí guláš můžeme ozdobit brusinkami.

Srnčí guláš na víně podáváme s knedlíky.

Samman autor receptu:

Srnčí guláš na víně

Počet přidaných receptů: 929

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Srnčí guláš na víně

Přidat příspěvek k receptu Srnčí guláš na víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept