Srnčí guláš na pivu

2 hod | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 85021x
Jednoduchý recept, jak nezkazit zvěřinu.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Srnčí kýtu nebo jiné maso vhodné na guláš očistíme, odblaním a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Rajčata s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky.

Do hrnce dáme rozehřát trochu oleje. Vsypeme špek s cibulí a společně restujeme. Pak přidáme maso a důkladně jej ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčata s paprikou, zaprášíme mletou paprikou a ochutíme solí a pepřem. Dáme jalovec, promícháme a chvíli vše dusíme ve vlastní šťávě.

Pak do guláše vlijeme trochu horkého vývaru, všechno pivo a za občasného mícháme dusíme, až maso změkne. Můžeme použít papiňák. Vývar přiléváme podle potřeby. Podle potřeby guláš zahustíme strouhaným syrovým bramborem nebo suchým chlebem a povaříme. Nakonec srnčí guláš na pivu dochutíme solí, pepřem, majoránkou a vyjmeme jalovec.

Srnčí guláš na pivu podáváme s čerstvým pečivem.

Vilienka autor receptu:

Srnčí guláš na pivu

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porcí
4,8
skvělý recept
61 hlasujících
  • Recept Srnčí guláš na pivu - Srnčí guláš na pivu
  • Recept Srnčí guláš na pivu - Srnčí guláš.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Srnčí guláš na pivu

Celkový počet komentářů: 5
  • Komentář k receptu Srnčí guláš na pivu 30.08.2016 21:21:38

    Super

  • Kvalitní česká zvěřina Lukáš Hanák 23.05.2014 11:56:50

    Kvalitní maso na srnčí guláš můžete zakoupit na eshopu firmy Windsor Enterprise s.r.o.
    www.ceska-zverina.cz

  • super irena 30.01.2014 16:20:08

    nemá chybu - dala jsem tam vše i podle pana Pavla, navařila plný hrnec a nechala do druhého dne pořádně uležet - a to bylo žrádlo :-)

  • Komentář k receptu Srnčí guláš na pivu 19.06.2013 14:06:06

    musím doporučit !!! uvařil jsem ochutnal jsem a cpala se celá rodinka až boule měli za ušima !!!

  • doplnění receptu Pavel 26.01.2013 10:54:28

    Právě jsem uvařil tento recept,
    musel jsem ho doplnit o několik surovin jinak by to bylo spíše jako maďarský guláš.
    1) jalovce alespoň 15 kuliček, 2) česnek 4-6 stroužků, 3) drcený kmín 4), nové kožení 8-10 koilček 5) bobkový list 2 lístky
    6) 2 deci červeného vína - ne příliš suché -není poteba, ale je to lepší :)
    jinak dávám 3 hvězdy, s tímto doplněním 5 :)

Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Srnčí guláš na pivu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept