reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Srnčí guláš na pivu

Jednoduchý recept, jak nezkazit zvěřinu.


  • 4,8

    70×

    4,7 70
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Srnčí kýtu nebo jiné maso vhodné na guláš očistíme, odblaním a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Rajčata s paprikou očistíme a nakrájíme na kousky.

Do hrnce dáme rozehřát trochu oleje. Vsypeme špek s cibulí a společně restujeme. Pak přidáme maso a důkladně jej ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčata s paprikou, zaprášíme mletou paprikou a ochutíme solí a pepřem. Dáme jalovec, promícháme a chvíli vše dusíme ve vlastní šťávě.

Pak do guláše vlijeme trochu horkého vývaru, všechno pivo a za občasného mícháme dusíme, až maso změkne. Můžeme použít papiňák. Vývar přiléváme podle potřeby. Podle potřeby guláš zahustíme strouhaným syrovým bramborem nebo suchým chlebem a povaříme. Nakonec srnčí guláš na pivu dochutíme solí, pepřem, majoránkou a vyjmeme jalovec.

Srnčí guláš na pivu podáváme s čerstvým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Srnčí guláš na pivu

    Celkový počet komentářů: 8
    • Helena Kučerová
      Helena Kučerová

      Jdu na to! Zkusím ! Strouhaný brambor? No dobře! Jsem zvědavá! Mám i houby, ale už byl Kuba. ..

      25.12.2018 17:31:59

    • Pavel Stanek
      Pavel Stanek

      Srnci gulasjdu

      Jdu to zkusit.Pavel

      09.01.2018 13:29:58

    • Pavel Stanek
      Pavel Stanek

      Srnci gulasjdu

      Jdu to zkusit.Pavel

      09.01.2018 13:29:34


    • Ivan Hájek
      Ivan Hájek

      Komentář k receptu Srnčí guláš na pivu

      Super

      30.08.2016 21:21:38

    • Lukáš Hanák
      Lukáš Hanák

      Kvalitní česká zvěřina

      Kvalitní maso na srnčí guláš můžete zakoupit na eshopu firmy Windsor Enterprise s.r.o.
      www.ceska-zverina.cz

      23.05.2014 11:56:50

    • irena
      irena

      nemá chybu - dala jsem tam vše i podle pana Pavla, navařila plný hrnec a nechala do druhého dne pořádně uležet - a to bylo žrádlo :-)

      30.01.2014 16:20:08

    • antoninkopac
      antoninkopac

      Komentář k receptu Srnčí guláš na pivu

      musím doporučit !!! uvařil jsem ochutnal jsem a cpala se celá rodinka až boule měli za ušima !!!

      19.06.2013 14:06:06

    • Pavel
      Pavel

      doplnění receptu

      Právě jsem uvařil tento recept,
      musel jsem ho doplnit o několik surovin jinak by to bylo spíše jako maďarský guláš.
      1) jalovce alespoň 15 kuliček, 2) česnek 4-6 stroužků, 3) drcený kmín 4), nové kožení 8-10 koilček 5) bobkový list 2 lístky
      6) 2 deci červeného vína - ne příliš suché -není poteba, ale je to lepší :)
      jinak dávám 3 hvězdy, s tímto doplněním 5 :)

      26.01.2013 10:54:28

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Srnčí guláš na pivu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.