reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Srnčí guláš na houbách

Jistě si umíte uvařit dobrý guláš. Ale ochutnali jste guláš srnčí? Vyzkoušejte tento recept na srnčí guláš na houbách s bramborovým knedlíkem.


  • 3,3

    153×

    3,2 153
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Postup přípravy

Maso dobře očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli očistíme a spolu se slaninou ji nakrájíme na drobné kostky.

V hlubší pánvi si orestujeme cibulku, přidáme slaninu a pak i kostky masa. Orestujeme, přidáme koření, bobkový list a tymián a přiklopíme poklicí. Při vypékání podléváme vodou. Srnčí dusíme doměkka. Zhruba v polovině přidáme houby.

Pak maso zaprášíme hladkou moukou, promícháme, postupně za stálého míchání zalijeme vodou a provaříme. Ochutíme solí, pepřem, přidáme smetanu.

Srnčí guláš na houbách doplníme lžičkou brusinek a podáváme s bramborovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Srnčí guláš na houbách

    Celkový počet komentářů: 3
    • mrkvajda
      mrkvajda

      Komentář k receptu Srnčí guláš na houbách

      Dnes jsem uvařila. Místo nakládaných hub jsem dala lesní vlastnoručně nasbírané a místo sušené smetany půl kelímku smetany ke šlehání. Omáčka nemá chybu,rodina chválí. Manžel si k ní dal rýži, já těstoviny. Oba jsme si pochvalovali.

      28.09.2018 12:35:05

    • Renáta Drápelová
      Renáta Drápelová

      Právě jsem tento recept uvařila,velice mě zaujal.Akorát mě to teda netrvalo 2 hodiny jak uvádí autorka,ale maso jsem měla podušené cca za půl hodinky.Celý oběd uvařený za hodinu i s přípravou.Dobré je přihodit k dušení pytlík s kořením na svíčkovou,dodá tomu perfektní chuť

      03.11.2014 12:33:34

    • Lukáš Hanák
      Lukáš Hanák

      Kvalitní česká zvěřina

      Kvalitní maso na srnčí guláš můžete zakoupit na eshopu firmy Windsor Enterprise s.r.o.
      www.ceska-zverina.cz

      23.05.2014 11:57:06



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Srnčí guláš na houbách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.