Srbská čorba

45 min | hlavní chod | 4 porce | srbská kuchyně | recept zobrazen: 40945x
Ta chuť je opravdu vynikající, určitě tento recept vyzkoušejte!
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Maso očistíme a nakrájíme na kostky.

Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji na oleji, vmícháme maso a opečeme ho. Přidáme papriku, sůl, zalijeme vadou a vaříme. Až bude maso téměř měkké, přidáme zbylé koření, všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, lečo, hrášek, protlak a kečup a vaříme do změknutí.

Ze srbské čorby vyjmeme bobkové listy a nové koření, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a již jen krátce povaříme.

Srbskou čorbu podáváme s čerstvým pečivem nebo podle chuti.

autor receptu:

Srbská čorba

Počet přidaných receptů: 177

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
8 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Srbská čorba

Celkový počet komentářů: 3
  • Výborná chuť, s chlebem aj menší oběd. Lecč bylo trošku kyselý, tak jse to vylepšil pár lžičkama cukru. Naposled jsem koupil sterilovaný ""lečo"". Není nad domací, voňavý, slaďoučký Magyaros Lecso. Pochutnejte si :-)

  • Prosim vas Lukas 06.01.2012 05:42:59

    Prosim Vas vedela byste mi zaslat presne gramaze surovin ? Tuhle polevku znam jenze neumim varit a nevim kolik presne cibule papriky mouky atd. Dekuji

    • Re: Prosim vas Ludmila Čapková 07.01.2012 14:31:59

      Množství surovin máte napsané vždy u každé ingredience v levém sloupečku. Tam, kde množství chybí, jako např. u mleté papriky, pepře, soli... záleží jak hodně kořeněné to má kdo rád. Já dávám pepře tak půl lžičky, papriky rovnou polévkovou lžíci a soli přibližně lžičku.

Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Srbská čorba
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept