reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špízy z vepřové panenky na pivu

Recept na vepřové špízy z panenské svíčkové s chutí bazalkového pesta a sýru.


  • 4,8

    53×

    4,7 53
  • 45 min

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a podélně nařízneme, tak aby vznikl podélný plát. Maso osolíme, opepříme a naklepeme. Plát z jedné strany potřeme pestem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pomocí potravinové fólie panenku svineme do dlouhého válečku a necháme asi 20 minut odležet v chladu.

Ze svinuté naplněné panenky nakrájíme asi 1,5 cm silné špalíčky, které napícháme na grilovací jehly. Takto připravené špízy vložíme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme při 200 °C doměkka. Během pečení maso podléváme pivem a vypečenou šťávou.

Špízy z vepřové panenky na pivu podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špízy z vepřové panenky na pivu

    Celkový počet komentářů: 9
    • jendryscikova1
      jendryscikova1

      Hezký večer, moc dobré masíčko, podávala jsem k tomu šťouchané brambory, všem moc chutnalo. Díky Alžběta

      14.10.2012 18:51:39

    • Marťa
      Marťa

      Skvělý recept!

      21.06.2012 12:57:40

    • 5west
      5west

      Delikatesní mnam mnam mnam!!! masíčko jsem také nejprve naložila už naklepané do majonézy se solí bobkovým listem a novým kořením. ( maso je mnohem křechčí) jako přílohu jsem osmahla malé množsví cukety se sušenými rajčátky i štávou ve které jsou naložené a přimíchala do uvařené rýže! opravdu úžasný recept!!!

      12.02.2012 21:56:35


    • seandurst
      seandurst

      Vybornej recept Jarusko, diky! ;)

      27.01.2012 21:50:23

    • Beznohs
      Beznohs

      Dobrý den,
      moc dobrý recept, děkuji za něj.
      Mám jen pár poznámek, jsem relativně nezkušený kuchař, takže je možné, že jsou tyto poznámky bezpředmětné.
      Při přípravě jsem měl problém rozpoznat kolik je optimální množství pesta. Pravděpodobně jsem množství podcenil a proto jídlu chyběla nějaká výraznější chuť. Napadlo mě si vyrobit například přliv z lišek, hříbků, nebo pepřový. Uvidím, zda je to dobrý nápad, protože takhle i přesto, že jídlo bylo moc dobré bych ještě nějakou výraznější chuť ocenil.

      Jinak jsme si s přítelkyní moc pochutnali.

      23.01.2012 12:58:06

    • Farah
      Farah

      Pochutnali jsme si. Místo pesta jsem použila špenát a skleněný pekáček jsem ani nevymazávala tukem, jen jsem maso podlila pivem.

      03.01.2012 15:58:50

    • mneneznas
      mneneznas

      Dobrý večer, vaše recepty jsou moc zajímavé a krásné fotky k nim to pastva pro oči.
      Neměla by jste zájem přidat recept na nově vzniklý web http://nase.dobrotynakazdyden. eu

      10.09.2011 22:48:31

      • Jarka.P.
        Jarka.P.

        Dobrý den, moc děkuji za pochvalu která mi opravdu potěšila. Koukla jsem na Váš web., je to také zajímavé, ale již několik roků jsem věrná zaběhlému Vaření.cz :-)) Zdravím Jarka

        11.09.2011 15:12:28

    • sarkisak
      sarkisak

      Před naložením masíčko ještě potírám majolkou - je pak křehčí a šťavnatější. Viděla jsem to na stránkách Hellmanns.

      08.09.2011 20:55:40


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Špízy z vepřové panenky na pivu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.