Recept na grilované pikantní špízy z mletého masa se slaninou a cibulí.
1 palička | česnek |
100 g | solamyl |
4 lžíce | majonéza |
500 g | hovězí zadní |
5 lžic | světlé pivo |
4 ks | červená cibule |
500 g | vepřová krkovice |
350-400 g | anglická slanina (plátky) |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
0.5 lžičky | chilli koření |
1-2 lžíce | čerstvý tymián |
mletý černý pepř |
Hovězí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Oloupaný česnek prolisujeme a čerstvý tymián jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Připravíme si masovou směs. Mleté maso promícháme s tymiánem, prolisovaným česnekem, chilli kořením, majonézou a pivem. Ochutíme solí a pepřem, důkladně prohněteme a necháme alespoň 3 hodiny v chladu rozležet. Potom maso řádně promícháme se solamylem. Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky ve velikosti vlašského ořechu, které jednotlivě srolujeme do plátků slaniny a napícháme střídavě s klínky červené cibule na grilovací špejle. Špízy zvolna grilujeme ze všech stran dorůžova. Pikantní grilované špízy se slaninou a cibulí podáváme s nejrůznějšími dipy a pečivem.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena