reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Recept na zvěřinovou delikatesu z kančí kýty a šípkové omáčky.


  • 4,8

    36×

    4,7 36

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Kančí kýtu prošpikujeme klínky špeku. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu smícháme s divokým kořením, červeným vínem a trochou vodu. Vložíme do hrnce, k zelenině přidáme maso, zakryjeme a necháme uležet do druhého dne.

Druhý den maso vyjmeme, nálev scedíme a ponecháme pro zalití omáčky. Maso zprudka opečeme na sádle, vyjmeme a vložíme zeleninu. Zeleninu orestujeme dozlatova, zasypeme cukrem a zalijeme nálevem. Přidáme šípkovou marmeládu, maso a dusíme doměkka.

Když je maso měkké, vyjmeme jej z omáčky spolu kořením, pokud je to nutné. Omáčku rozmixujeme, podle potřeby dochutíme. Maso nakrájíme.

Během dušení si připravíme perníkové knedlíky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Rohlíky nakrájíme na kostky, perník nastrouháme a z bílků ušleháme sníh. Vše kromě sněhu promícháme. Nakonec přidáme sníh. Těsto na perníkové knedlíky rozdělíme do sádlem vymazaných hrníčků a vaříme v hrnci pod pokličkou zalité do poloviny vodou. Zda jsou knedlíky hotové, zkoušíme špejlí.

Na nahřáté talíře rozdělíme knedlíky, plátky kančí kýty a šípkovou omáčku. Špikovanou kančí kýtu se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem ihned podáváme. Pokrm se skvěle hodí i pro slavnostní příležitosti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.