reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

Recept na zvěřinovou delikatesu z kančí kýty a šípkové omáčky.


  • 4,8

    40×

    4,8 40

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Kančí kýtu prošpikujeme klínky špeku. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu smícháme s divokým kořením, červeným vínem a trochou vodu. Vložíme do hrnce, k zelenině přidáme maso, zakryjeme a necháme uležet do druhého dne.

Druhý den maso vyjmeme, nálev scedíme a ponecháme pro zalití omáčky. Maso zprudka opečeme na sádle, vyjmeme a vložíme zeleninu. Zeleninu orestujeme dozlatova, zasypeme cukrem a zalijeme nálevem. Přidáme šípkovou marmeládu, maso a dusíme doměkka.

Když je maso měkké, vyjmeme jej z omáčky spolu kořením, pokud je to nutné. Omáčku rozmixujeme, podle potřeby dochutíme. Maso nakrájíme.

Během dušení si připravíme perníkové knedlíky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Rohlíky nakrájíme na kostky, perník nastrouháme a z bílků ušleháme sníh. Vše kromě sněhu promícháme. Nakonec přidáme sníh. Těsto na perníkové knedlíky rozdělíme do sádlem vymazaných hrníčků a vaříme v hrnci pod pokličkou zalité do poloviny vodou. Zda jsou knedlíky hotové, zkoušíme špejlí.

Na nahřáté talíře rozdělíme knedlíky, plátky kančí kýty a šípkovou omáčku. Špikovanou kančí kýtu se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem ihned podáváme. Pokrm se skvěle hodí i pro slavnostní příležitosti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.