Špikovaná hovězí pečeně

2 h 30 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 24396x
Špikovanou hovězí pečeni s houbovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Slaninu nakrájíme na hranolky. Několik kousků odložíme stranou. Maso očistíme a prošpikujeme slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Karotku očistíme a nastrouháme nahrubo. Houby necháme okapat.

Na oleji rozškvaříme slaninu a prudce opečeme maso ze všech stran. Potom přidáme nakrájenou cibulku, opepříme, osolíme a podlijeme vývarem. Přidáme bobkový list, ochutíme mletým houbovým kořením a pečeme v troubě do měkka. Během pečení maso podléváme vlastní šťávou.

Hotové maso vyjmeme a nakrájíme přes vlákno na porce. Z vypečené šťávy odstraníme bobkový list a sebereme tuk. Potom ji trochu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme karotku, houby a vše několik minut povaříme. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme a zjemníme máslem.

Plátky masa rozložíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.

Jarka-P autor receptu:

Špikovaná hovězí pečeně

Počet přidaných receptů: 1736

Ingredience

na porcí
4,4
skvělý recept
14 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špikovaná hovězí pečeně

Přidat příspěvek k receptu Špikovaná hovězí pečeně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept