reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Špičková domácí paštika

Celkový počet komentářů: 82
  • Zdenka
    Zdenka

    Tuto paštiku vyzkouším,já dělám 2,5kg laloku nakrájím na kostky,přidám asi 5nakrájených cibulí,osolím,opepřím a upeču.Na upecené maso naliji 0,5kg umletých jater a nechám do druhého dne v chladu.Druhý den umelu spolu se 6vejci,dokořením,naplním do sklenic a nejméně hodinu zavářím.

    20.01.2018 15:16:52

  • sokolmira
    sokolmira

    Napadlo mě jestli by tam nemělo být vic sádla nebo tam nasekat kůži z bůčku-no čumim kam na to chodíte.Paštika se dělá z laloků vařených a jater sirových,3,5/0,5kg 3smaž.cibule 95g pragandy 23g paš.koření,dolít vývarem z laloků(asi1,3l) -vše zmixovat pak do sklenek a 2hod zavařit na asi 85st.c. A Ještě!!! cukr místo pragandy ??? kde jste to slyšely??? praganda se používá asi 500 let,a ne pro nic za nic !!! sokolmira@seznam.cz

    06.04.2016 22:20:32

  • lena
    lena

    Komentář k receptu Špičková domácí paštika

    U nás se taky nedávají vajíčka, protože ji děláme z bůčku, a navíc nechápu ten cukr, proč bych ho měla dávat do paštiky???

    26.01.2015 14:51:19

    • Marcela
      Marcela

      Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

      K libovému masu : včera jsem dělala paštiku ze zvěřiny ( jelen), a to je opravdu libové maso, ale přidala jsem bůček a kousek jater ( a brusinky a portské) a i 1 vejce. Je skvělá, a co teprve až se trochu uleží :-), jen z libového masa si nedokážu paštiku představit.

      14.02.2015 20:05:34

    • Jirka
      Jirka

      Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

      Pro vysvětlení: lžička cukru na kilo masa se dává proto aby se lépe rozložila bílkovina v mase nahrazuje dusičnatou sůl- pragandu maso při naložení do směsi soli a cukru se dřív uleží a třeba při uzení nebo vaření šunky zůstane pěkně růžové.

      12.03.2015 08:19:47

  • Q
    Q

    Komentář k receptu Špičková domácí paštika

    Dělám paštiku z bůčku a přidávám vepřová játra. Nebudu psát poměr suroviny nebo koření, každému chutná něco jiného. Ale chtěl jsem napsat něco k postupu. Bůček nakrájím na kostky, okořením podle chuti a upeču, ke konci na pár mint přidám játra, vše i s výpekem rozmixuju (na hrubo nebo na jemno, jak komu chutná) a ve sklenicích zavařím. Zkoušel jsem více postupů, pokud se to upeče předem, chuť masa v paštice mi připadá výraznější a chutná mi to víc než ze syrového masa. Žádné "pojiva", vajíčka, mouky apod. nic tam není třeba dávat. Naopak pokud je paštika už při mixování hustší (máte méně výpeku) stačí zředit vývarem. Navíc mě překvapilo, jak dlouho paštika vydrží i po otevření. Navíc pokud si to srovnáte cenově s paštikami, které koupíte v obchodě (a navíc jsou z odpadu) nevyjde vás to dráž. Vzhledem k tomu, že maso se peče a zavařuje aniž byste mu museli věnovat pozornost, není to ani tak náročné na čas.

    21.12.2014 17:42:50

    • Jona
      Jona

      Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

      Přesně tak, bez ničeho, maso a játra dávám asi 2:1, ale je to +-, maso okořením a upeču, na chvilku před koncem dám i játra, tak do polosyrova. Pak teda melu, já osobně 3x dokola, zavařuju taky nadvakrát a zatím všem chutnala :-)

      28.01.2016 13:28:27

    • Simona
      Simona

      Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

      Zdravím prosím Vás....ty játra pak pečete s tím bučkem...asi jak dlouho? jaké koření dáváte?

      25.08.2017 10:43:46

    • Josef
      Josef

      Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

      jsem zacatecnik muzete poslat vas recept?dekuji

      08.10.2018 07:50:14

  • beruska
    beruska

    Dobry den delala jsem vasi pastiku a chutove skvela jen velmi tuha konzistence.Mazat se neda vubec spis jist lzickou. Napadlo me jetli by tam nemelo byt vic sadla nebo pridat kuzi z bucku jako pojivo. Diky za odpoved na muj mejl beruska.puntikovana@seznam.z

    01.11.2014 08:55:43

  • kare lkohout
    kare lkohout

    fuj to je sracka

    14.10.2014 18:34:50

  • wenda (tecka) wass
    wenda (tecka) wass

    Dobrý den,
    paštiky mám velmi ráda,takže recept na domácí paštiku určitě zkusím,
    myslím si že bude úspěch,uvidíme,dám vědět

    02.09.2014 22:20:59

  • takota
    takota

    Jako kluk si pamatuji jak dělal paštiku řezník on dal pec lalok no a semlel plus játra rozmixoval, a klasika koření nemělo to chybu.

    31.08.2014 06:04:47

  • Slávek
    Slávek

    Komentář k receptu Špičková domácí paštika

    Sousedka dává do paštiky mletý vařený brambor, paštiku dělá ze syrového masa a je to mňam.Žádné mléko, žádnou mouku!

    13.03.2014 14:23:52

  • Jarka
    Jarka

    Vesnická paštika

    Premio: Dnes jsem si koupila v Lidlu mlýnek na maso. Tak koukám po něčem, co bych mohla uděla. Ten recept na vesnickou paštiku se mi líbí. Hlavně, že tam není
    koňak a víno, jak jsem někde četla. I když to může být také výborné, ničeho se nezříkám, dokud neochutnám. Ale to už bych si pak mohla koupit tu nejdražší v obchodě. Takže vyzkouším ještě tento týden. Fajn je, že se dá uchovat. Jsme malí jedlící. Za recept děkuji.

    17.02.2014 18:05:31

  • ger
    ger

    Ráda čtu uvedené recepty ne vždy jsou napsané spisovnou češtinou.Ale to bych odpustila všem autorům, protože mají snahu obohatit nás ostatní o osvědčené dobroty.Buďme tolerantní,líp se pracuje a čte.

    19.11.2013 14:49:10

  • Premio
    Premio

    Většina dneštních řezníků,nemá vůbec páru,jak se dělá správná paštika. Vždyť neumějí ani správně rozbourat maso,tak se nedivte. Samozřejmě do paštiky patří bůček a sádlo. Určitě ne olej!!!! Není problém přidat třeba koňak,portské víno,brusinky a pod. Já dělám paštiku podle hodně starého receptu a tam se používá pouze maso sírové,ale pak se paštika zaváří dvakrát. V obchdě,bych paštiku už nekoupil, když se podívám na složení,tak je mi zle. Moje paštika,když se nesní,tak klidně vydrží půl roku i déle a není v ní kousek chemie. Určitě stojí za to si nějakou zkusit a dát si s ní tu práci,než kupovat ty hnusy v obchodech. Ještě drobnost,když dělám paštiku do sklenic,tak žádná vejce,xmetanu,nebo mléko a i když dělám paštiku k okamžité spotřebě,tak mouku ani omylem. Jen ne prosím paštiku z kuřecích jater!

    03.10.2013 22:53:06

  • MirkaM
    MirkaM

    proc ne SKORICE???

    Tady je originalni recept, je kompletni, nepokraceny, jsou v nem vsechny ingredience ...a je v nem take cinnamon (skorice) ...to sem davam pro vas, neverici ceske Tomase abyste se tomu vsichni nedivili.

    Co neznam, radeji nikdy hloupe nekomentuju a nekritizuju.

    Liver Pâté (neboli “pâté maison”)
    Posted by Elise Bauer on January 24, 2004

    1 lb ground pork, or chopped pork shoulder
    1 lb of liver - (chicken, calf´s, or pig´s), trimmed of connective tissue, diced
    1 Tablespoons of cognac or brandy
    1 Tablespoons of dry Madeira or sherry
    1 cloves garlic
    2 sprays of parsley
    1/2 shallot or small white onion
    1/4 teaspoon powdered ginger
    1/8 teaspoon clove
    1/8 teaspoon cinnamon
    1/8 teaspoon nutmeg
    1 teaspoon salt
    1/4 teaspoon freshly ground pepper
    Dash of Tabasco or cayenneSliced bacon - about 1/2 lb

    03.10.2013 01:37:03

    • MirkaM
      MirkaM

      Re: proc ne SKORICE???

      ................ second recipe for pâté maison

      Pâté (Pate) Maison Recipe

      INGREDIENTS
      1 lb chicken livers
      1 lb lean pork
      1 lb mild Italian sausage meat
      1 Tbsp chopped chives or scallions
      1 Tbsp chopped parsley
      1 Tbsp fresh coarsely ground pepper
      1/2 teaspoon ground ginger
      1/2 teaspoon cinnamon
      1 teaspoon salt
      2 Tbsp brandy
      2 Tbsp dry sherry
      10 slices bacon (uncooked)

      03.10.2013 01:40:57

    • ilonanavratilova
      ilonanavratilova

      Re: proc ne SKORICE???

      Prosííím, chtěla bych překlad na tu francouzskou paštiku. A pro pána s tím receptem na staročeskou, tak syrové je vyjmenované slovo...

      18.11.2013 17:34:53

  • MMAR-CY
    MMAR-CY

    DOPORUČUJI !! VYNIKAJÍCÍ :)

    Moje maminka tak dlouho "remcala", že chce vyzkoušet, jak se dělá domácí paštika, až jsme společně vybraly tento recept A KLOBOUK DOLŮ !!!! Skořice - neskořice > > paštička je DELIKATESNÍ přímo KRÁLOVSKÁ :)

    15.08.2013 18:50:23

  • liduna
    liduna

    výborná, výýýýborná - je vidět, že jste ji nedělali a jen kecáte ... zkuste a uvidíte

    06.03.2013 19:50:44

  • Alena
    Alena

    V postupu přípravy je uvedeno česnek oloupeme a utřeme. V ingrediencích není žádný česnek uveden. Kolik toho česneku má tedy být 2 stroužky, 3 nebo více.

    19.02.2013 21:20:29

  • Makyna
    Makyna

    Zkoušela jsem tuto paštiku poprvé před Vánoci a musím poděkovat, neboť jsem sklidila obrovské úspěchy. A vůbec se nebojte dát tam dost tučného, jinak je suchá.

    15.02.2013 09:26:27

  • libuše Martišovská
    libuše Martišovská

    Marně v receptu hledám, kolik toho česneku utřeme!

    14.02.2013 19:09:23

  • vera
    vera

    Jak dlouho mohu takovou paštiku uchovávat ve spíži a dokdy ji musim spotřebovat ?

    18.01.2013 12:38:27

  • Astheart
    Astheart

    Moc prosím, aby autor množství koření přidal, i ten česnek samozřejmě. Nevím, jak ostatní, ale ochutnávat syrové maso by asi nebylo nic pro mě....... Děkuji.

    27.10.2012 19:34:03

    • Luboš
      Luboš

      Re: Koření

      Vezměte trochu polosyrové paštiky a osmažte -opečte na pánvi bez tuku pak ochutnejte a chuť se přibližně rovná chuti paštiky v zavařených sklenicích . Tímto způsobem je možno paštiku dochucovat . Dobrou chuť

      16.11.2012 22:25:49

  • Petra
    Petra

    Dobrý den, právě se chystám dle receptu udělat paštiku,ale zjistila jsem, že není uvedené množství česneku. Prosím písněte jaké množství na tady tu uvedenou dávku. Díky moc :-)

    27.10.2012 17:43:07

  • Ivík
    Ivík

    Paštika je luxusní, zase jsem jednou byla doma za hvězdu, díky moc za recept!!!

    18.07.2012 15:08:21

  • duduna
    duduna

    Luxusní paštika

    Tak jsem se pustila vyzkoušet tuto paštiku a musím říct, že je luxusní a přiznám se, že ač jsem s tou skořicí váhala, tak jsem jí tam nakonec dala půl pytlíku.....fakt je to mňamka a vůbec se toho nemusíte bát. Díky za recept

    22.04.2012 22:02:56

  • draha
    draha

    Skořice? ANO

    Pokud nejste vyloženě alergičtí na skořici, mohu jen skořici doporučit. Samozřejmě, jen trochu, je moc aromatická. Já ji dokonce přidávám i do povidlové omáčky a pravé české roštěnky, kterou jsme milovaly jako děti, když ji můj tatínek dělával v neděli na oběd. Typicky česká roštěná pomazaná hořčicí, obalená v mouce a opečená na oleji(dříve na sádle).Pak ji dusím na cibuli a kromě pepře přidávám i mletou skořici. Kdo nezkusil, neví co je dobré. Podotýkám, že vařím již skoro 50 let a všem ode mne chutná.

    24.03.2012 21:57:12

    • verešová Šárka
      verešová Šárka

      Re: Skořice? ANO

      Skořice je naprosto dokonalé koření, aromatické, tudíž opravdu kuchař, natož řezník sám ví, do čeho je skvělá, jak na roštěnky, našeho dětství, i já vařím přes 40 cet let,vynikající je do rajské, štipka a jiné a jiné, ona se tato rodinná tajemství dědí a já se s Vámi o ně jen podědila a jsem ráda, že se mnou souhlasíte.Děkuji.

      25.03.2012 21:06:25

  • irča
    irča

    Dělal jsem paštiku z poloviční dávky - 1 kg tučnější krkovice, 600 g jater a 100g slaniny, na které jsem orestovala cibuli. Uvařené maso jsem i s játry pomlela. A nyní nastal problém - kolik koření? Tím, že jste neuvedla ani orientační množství, jste mi hodně zkomplikovala vaření a mně to trvalo 24 hod.. Nejdřív jsem do fáše dala 1 kl ode všeho, 2 česneky, kůru z /2 citronu, dobře promíchala a dala do lednice rozležet. Druhý den jsem přidala stejné množství a bylo to super. Kdybyste ovšem uvedla množství koření, měla bych to určitě za Vašich 2,30 hod..
    Ty, kteří by chtěli paštiku uvařit, určitě odradí absence množství koření.
    Prosím o uvedení množství koření. Děkuji

    24.03.2012 16:43:39

  • irča
    irča

    Špičková domácí paštika

    To je bez jakéhokoliv komentáře. Prostě super.

    23.03.2012 15:56:47

  • Astheart
    Astheart

    Skořice je cítit i v české nejoblíbenější Májce. Myslím tedy, že nemůže uškodit.

    07.03.2012 21:47:10

  • olga (tecka) pokludova
    olga (tecka) pokludova

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    05.03.2012 08:12:52

  • Herová
    Herová

    jak dlouho ji lze skladovat

    Paštika se povedla i z libového masa a světe div se z telecího, je výborná. Dávala jsem hovězí i do jitrnic a tlačenky s nebývalým úspěchem v naší bývalé provozovně. Jen zavařování do sklenic je pro mě nové. Jak dlouho paštika vydrží?

    03.03.2012 20:02:54

  • Alena
    Alena

    Tučné vepřové maso? Proč? To lze udělat i z libového. A proč je tam skořice, to nechápu. Řezník se chechtal, co to je za nesmysl.

    22.01.2010 20:59:23

    • Evelyn
      Evelyn

      Re: paštika

      Z libového masa byste asi dobrou paštiku neudělala. Buď se dává tučné maso nebo se třeba namele syrové sádlo. Aby se dala mazat a nebyla jako piliny. Paštika holt není dietní jídlo, bohužel. A je pravda, že u nás nejsme zvyklí přidávat skořici do slaných jídel, ale ve spoustě spíše exotických zemí, se to běžně dělá. Například Indie. Já bych ji do paštiky asi taky vynechala, ale třeba je to dobré, když se dá jen špetička.

      28.01.2010 20:28:56

    • Jan
      Jan

      Re: paštika

      bych chtěl vidět toho vašeho řezníka. Evidentně vůbec neví jak se taková paštika dělá. Z libového si udělejte řízek do paštiky patří sádlo nebo špek. Mimochodem skořice je v paštice vynikající, ale i tak je tato ingredience pod čarou " podle chuti "!! Já se směji vašemu řezníkovi. :-))))

      25.08.2010 08:48:07

    • Grinch
      Grinch

      Re: paštika

      skořici tě tam nenutí dávat, opravdu brrr, ale už jsem ji viděl panelákáře cpát i do okurek a i jiná svinstva - ovšem s tím libovým, to je teda hrubice ve znalostech - já bych 2x dával pozor než něco takového vypustit mezi kuchaře, paštika z libového (nebo raděj kuřecí?) chutná asi jako jitrnice ze sena :)))

      30.08.2010 21:18:31

    • Carlos66
      Carlos66

      Re: paštika

      No tak já se potom musím řezat smíchy, co to máš za řezníka vola!!!

      01.07.2011 17:06:11

    • šárotina
      šárotina

      Re: paštika

      Nevím, čemu se řezník smál, ale je ro rodinný recept po několik generací, tudíž vycházela jsem pouze z něj, tučné se dříve zpracovávalo i takto a libové se na vesnicích spíše udilo, mimo špeku samozřejmě.

      04.03.2012 18:04:10

    • irča
      irča

      Vyměňte řezníka

      24.03.2012 16:12:38

    • Jirka
      Jirka

      Re: paštika

      Vidě l ten Váš chechtající řezník někdy prase,natož pak perfektní Moravskou zabíjačku?

      28.03.2012 09:42:45

    • Daniel
      Daniel

      Re: paštika

      Ten řezník musí být uplný kokot, do správné paštiky se musí dát tučné maso a pořípadě i skořice.

      29.01.2013 15:24:37

    • irča
      irča

      Špičková domácí paštika

      Doporučuji výměnu řezníka

      15.02.2013 18:54:23

    • evik
      evik

      Asi jste vážená nejedla nic lepšího :-) Tomu se říká paštikové koření :-) Ale libové maso? Leda možná s želatinou?

      15.02.2013 21:45:37

  • Tomáš N.
    Tomáš N.

    Ten tam přece je...

    "Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem,..."

    15.10.2008 10:10:27

  • iljuša
    iljuša

    Mooc se mi to líbí, jen bych se chtěla zeptat, zda-li má být sklenička s paštikou potopená jako když se zavařuje maso, nebo stačí voda jen do půlky skleničky. Děkuji :-))

    13.10.2008 16:46:18

  • Evelyn
    Evelyn

    Nějak ho nemůžu v ingrediencích najít. Jinak se mi to líbí.

    13.10.2008 15:38:52

Nalezeno receptů: 82

Přidat příspěvek k receptu Špičková domácí paštika

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.