reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špičková domácí paštika

Vynikající recept na domácí paštiku do skleniček.


  • 4,2

    190×

    4,2 190
  • 2 h 30 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Postup přípravy

Tučné vepřové maso uvaříme a umeleme. Vepřová syrová játra také semeleme. Česnek oloupeme a utřeme.

Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na tuku.

Promícháme játra s vařeným masem a přidáme vejce, hladkou mouku, naběračku mléka a důkladně promícháme. Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a květem, přidáme i trošku skořice a cukru. Podle chuti trochu osolíme.

Směs na špičkovou domácí paštiku naplníme do skleniček a hodinu vaříme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špičková domácí paštika

    Celkový počet komentářů: 82
    • Jarka
      Jarka

      Vesnická paštika

      Premio: Dnes jsem si koupila v Lidlu mlýnek na maso. Tak koukám po něčem, co bych mohla uděla. Ten recept na vesnickou paštiku se mi líbí. Hlavně, že tam není
      koňak a víno, jak jsem někde četla. I když to může být také výborné, ničeho se nezříkám, dokud neochutnám. Ale to už bych si pak mohla koupit tu nejdražší v obchodě. Takže vyzkouším ještě tento týden. Fajn je, že se dá uchovat. Jsme malí jedlící. Za recept děkuji.

      17.02.2014 18:05:31

    • ger
      ger

      Ráda čtu uvedené recepty ne vždy jsou napsané spisovnou češtinou.Ale to bych odpustila všem autorům, protože mají snahu obohatit nás ostatní o osvědčené dobroty.Buďme tolerantní,líp se pracuje a čte.

      19.11.2013 14:49:10

      • xxx
        xxx

        Re: paštika

        Vy taky nepíšete zrovna spisovně...

        30.11.2013 16:10:47


    • MirkaM
      MirkaM

      proc ne SKORICE???

      Tady je originalni recept, je kompletni, nepokraceny, jsou v nem vsechny ingredience ...a je v nem take cinnamon (skorice) ...to sem davam pro vas, neverici ceske Tomase abyste se tomu vsichni nedivili.

      Co neznam, radeji nikdy hloupe nekomentuju a nekritizuju.

      Liver Pâté (neboli “pâté maison”)
      Posted by Elise Bauer on January 24, 2004

      1 lb ground pork, or chopped pork shoulder
      1 lb of liver - (chicken, calf´s, or pig´s), trimmed of connective tissue, diced
      1 Tablespoons of cognac or brandy
      1 Tablespoons of dry Madeira or sherry
      1 cloves garlic
      2 sprays of parsley
      1/2 shallot or small white onion
      1/4 teaspoon powdered ginger
      1/8 teaspoon clove
      1/8 teaspoon cinnamon
      1/8 teaspoon nutmeg
      1 teaspoon salt
      1/4 teaspoon freshly ground pepper
      Dash of Tabasco or cayenneSliced bacon - about 1/2 lb

      03.10.2013 01:37:03

      • MirkaM
        MirkaM

        Re: proc ne SKORICE???

        ................ second recipe for pâté maison

        Pâté (Pate) Maison Recipe

        INGREDIENTS
        1 lb chicken livers
        1 lb lean pork
        1 lb mild Italian sausage meat
        1 Tbsp chopped chives or scallions
        1 Tbsp chopped parsley
        1 Tbsp fresh coarsely ground pepper
        1/2 teaspoon ground ginger
        1/2 teaspoon cinnamon
        1 teaspoon salt
        2 Tbsp brandy
        2 Tbsp dry sherry
        10 slices bacon (uncooked)

        03.10.2013 01:40:57

      • ilonanavratilova
        ilonanavratilova

        Re: proc ne SKORICE???

        Prosííím, chtěla bych překlad na tu francouzskou paštiku. A pro pána s tím receptem na staročeskou, tak syrové je vyjmenované slovo...

        18.11.2013 17:34:53

    • Alena
      Alena

      Tučné vepřové maso? Proč? To lze udělat i z libového. A proč je tam skořice, to nechápu. Řezník se chechtal, co to je za nesmysl.

      22.01.2010 20:59:23


    Nalezeno receptů: 82

    Přidat příspěvek k receptu Špičková domácí paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.