reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špičková domácí paštika

Vynikající recept na domácí paštiku do skleniček.


  • 4,2

    202×

    4,2 202
  • 2 h 30 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 692 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 929 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 667 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 745 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 586 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 735 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut

24. 3. 2020

Postup přípravy

Tučné vepřové maso uvaříme a umeleme. Vepřová syrová játra také semeleme. Česnek oloupeme a utřeme.

Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na tuku.

Promícháme játra s vařeným masem a přidáme vejce, hladkou mouku, naběračku mléka a důkladně promícháme. Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a květem, přidáme i trošku skořice a cukru. Podle chuti trochu osolíme.

Směs na špičkovou domácí paštiku naplníme do skleniček a hodinu vaříme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špičková domácí paštika

    Celkový počet komentářů: 83
    • Slávek
      Slávek

      Komentář k receptu Špičková domácí paštika

      Sousedka dává do paštiky mletý vařený brambor, paštiku dělá ze syrového masa a je to mňam.Žádné mléko, žádnou mouku!

      13.03.2014 14:23:52

    • Jarka
      Jarka

      Vesnická paštika

      Premio: Dnes jsem si koupila v Lidlu mlýnek na maso. Tak koukám po něčem, co bych mohla uděla. Ten recept na vesnickou paštiku se mi líbí. Hlavně, že tam není
      koňak a víno, jak jsem někde četla. I když to může být také výborné, ničeho se nezříkám, dokud neochutnám. Ale to už bych si pak mohla koupit tu nejdražší v obchodě. Takže vyzkouším ještě tento týden. Fajn je, že se dá uchovat. Jsme malí jedlící. Za recept děkuji.

      17.02.2014 18:05:31

    • ger
      ger

      Ráda čtu uvedené recepty ne vždy jsou napsané spisovnou češtinou.Ale to bych odpustila všem autorům, protože mají snahu obohatit nás ostatní o osvědčené dobroty.Buďme tolerantní,líp se pracuje a čte.

      19.11.2013 14:49:10


    • MirkaM
      MirkaM

      proc ne SKORICE???

      Tady je originalni recept, je kompletni, nepokraceny, jsou v nem vsechny ingredience ...a je v nem take cinnamon (skorice) ...to sem davam pro vas, neverici ceske Tomase abyste se tomu vsichni nedivili.

      Co neznam, radeji nikdy hloupe nekomentuju a nekritizuju.

      Liver Pâté (neboli “pâté maison”)
      Posted by Elise Bauer on January 24, 2004

      1 lb ground pork, or chopped pork shoulder
      1 lb of liver - (chicken, calf´s, or pig´s), trimmed of connective tissue, diced
      1 Tablespoons of cognac or brandy
      1 Tablespoons of dry Madeira or sherry
      1 cloves garlic
      2 sprays of parsley
      1/2 shallot or small white onion
      1/4 teaspoon powdered ginger
      1/8 teaspoon clove
      1/8 teaspoon cinnamon
      1/8 teaspoon nutmeg
      1 teaspoon salt
      1/4 teaspoon freshly ground pepper
      Dash of Tabasco or cayenneSliced bacon - about 1/2 lb

      03.10.2013 01:37:03

      • MirkaM
        MirkaM

        Re: proc ne SKORICE???

        ................ second recipe for pâté maison

        Pâté (Pate) Maison Recipe

        INGREDIENTS
        1 lb chicken livers
        1 lb lean pork
        1 lb mild Italian sausage meat
        1 Tbsp chopped chives or scallions
        1 Tbsp chopped parsley
        1 Tbsp fresh coarsely ground pepper
        1/2 teaspoon ground ginger
        1/2 teaspoon cinnamon
        1 teaspoon salt
        2 Tbsp brandy
        2 Tbsp dry sherry
        10 slices bacon (uncooked)

        03.10.2013 01:40:57

      • ilonanavratilova
        ilonanavratilova

        Re: proc ne SKORICE???

        Prosííím, chtěla bych překlad na tu francouzskou paštiku. A pro pána s tím receptem na staročeskou, tak syrové je vyjmenované slovo...

        18.11.2013 17:34:53

    • Alena
      Alena

      Tučné vepřové maso? Proč? To lze udělat i z libového. A proč je tam skořice, to nechápu. Řezník se chechtal, co to je za nesmysl.

      22.01.2010 20:59:23


    Nalezeno receptů: 83

    Přidat příspěvek k receptu Špičková domácí paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.