reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špičková domácí paštika

Vynikající recept na domácí paštiku do skleniček.


  • 4,2

    202×

    4,2 202
  • 2 h 30 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Postup přípravy

Tučné vepřové maso uvaříme a umeleme. Vepřová syrová játra také semeleme. Česnek oloupeme a utřeme.

Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na tuku.

Promícháme játra s vařeným masem a přidáme vejce, hladkou mouku, naběračku mléka a důkladně promícháme. Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a květem, přidáme i trošku skořice a cukru. Podle chuti trochu osolíme.

Směs na špičkovou domácí paštiku naplníme do skleniček a hodinu vaříme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špičková domácí paštika

    Celkový počet komentářů: 83
    • Zdenka
      Zdenka

      Tuto paštiku vyzkouším,já dělám 2,5kg laloku nakrájím na kostky,přidám asi 5nakrájených cibulí,osolím,opepřím a upeču.Na upecené maso naliji 0,5kg umletých jater a nechám do druhého dne v chladu.Druhý den umelu spolu se 6vejci,dokořením,naplním do sklenic a nejméně hodinu zavářím.

      20.01.2018 15:16:52

    • sokolmira
      sokolmira

      Napadlo mě jestli by tam nemělo být vic sádla nebo tam nasekat kůži z bůčku-no čumim kam na to chodíte.Paštika se dělá z laloků vařených a jater sirových,3,5/0,5kg 3smaž.cibule 95g pragandy 23g paš.koření,dolít vývarem z laloků(asi1,3l) -vše zmixovat pak do sklenek a 2hod zavařit na asi 85st.c. A Ještě!!! cukr místo pragandy ??? kde jste to slyšely??? praganda se používá asi 500 let,a ne pro nic za nic !!! sokolmira@seznam.cz

      06.04.2016 22:20:32

    • lena
      lena

      Komentář k receptu Špičková domácí paštika

      U nás se taky nedávají vajíčka, protože ji děláme z bůčku, a navíc nechápu ten cukr, proč bych ho měla dávat do paštiky???

      26.01.2015 14:51:19


      • Marcela
        Marcela

        Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

        K libovému masu : včera jsem dělala paštiku ze zvěřiny ( jelen), a to je opravdu libové maso, ale přidala jsem bůček a kousek jater ( a brusinky a portské) a i 1 vejce. Je skvělá, a co teprve až se trochu uleží :-), jen z libového masa si nedokážu paštiku představit.

        14.02.2015 20:05:34

      • Jirka
        Jirka

        Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

        Pro vysvětlení: lžička cukru na kilo masa se dává proto aby se lépe rozložila bílkovina v mase nahrazuje dusičnatou sůl- pragandu maso při naložení do směsi soli a cukru se dřív uleží a třeba při uzení nebo vaření šunky zůstane pěkně růžové.

        12.03.2015 08:19:47

    • beruska
      beruska

      Dobry den delala jsem vasi pastiku a chutove skvela jen velmi tuha konzistence.Mazat se neda vubec spis jist lzickou. Napadlo me jetli by tam nemelo byt vic sadla nebo pridat kuzi z bucku jako pojivo. Diky za odpoved na muj mejl beruska.puntikovana@seznam.z

      01.11.2014 08:55:43

    • kare lkohout
      kare lkohout

      fuj to je sracka

      14.10.2014 18:34:50

    • wenda (tecka) wass
      wenda (tecka) wass

      Dobrý den,
      paštiky mám velmi ráda,takže recept na domácí paštiku určitě zkusím,
      myslím si že bude úspěch,uvidíme,dám vědět

      02.09.2014 22:20:59

    • takota
      takota

      Jako kluk si pamatuji jak dělal paštiku řezník on dal pec lalok no a semlel plus játra rozmixoval, a klasika koření nemělo to chybu.

      31.08.2014 06:04:47


    Nalezeno receptů: 83

    Přidat příspěvek k receptu Špičková domácí paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.