reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špičková domácí paštika

Vynikající recept na domácí paštiku do skleniček.


  • 4,2

    204×

    4,2 204
  • 2 h 30 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 799 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 660 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Postup přípravy

Tučné vepřové maso uvaříme a umeleme. Vepřová syrová játra také semeleme. Česnek oloupeme a utřeme.

Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na tuku.

Promícháme játra s vařeným masem a přidáme vejce, hladkou mouku, naběračku mléka a důkladně promícháme. Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a květem, přidáme i trošku skořice a cukru. Podle chuti trochu osolíme.

Směs na špičkovou domácí paštiku naplníme do skleniček a hodinu vaříme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špičková domácí paštika

    Celkový počet komentářů: 84
    • Q
      Q

      Komentář k receptu Špičková domácí paštika

      Dělám paštiku z bůčku a přidávám vepřová játra. Nebudu psát poměr suroviny nebo koření, každému chutná něco jiného. Ale chtěl jsem napsat něco k postupu. Bůček nakrájím na kostky, okořením podle chuti a upeču, ke konci na pár mint přidám játra, vše i s výpekem rozmixuju (na hrubo nebo na jemno, jak komu chutná) a ve sklenicích zavařím. Zkoušel jsem více postupů, pokud se to upeče předem, chuť masa v paštice mi připadá výraznější a chutná mi to víc než ze syrového masa. Žádné "pojiva", vajíčka, mouky apod. nic tam není třeba dávat. Naopak pokud je paštika už při mixování hustší (máte méně výpeku) stačí zředit vývarem. Navíc mě překvapilo, jak dlouho paštika vydrží i po otevření. Navíc pokud si to srovnáte cenově s paštikami, které koupíte v obchodě (a navíc jsou z odpadu) nevyjde vás to dráž. Vzhledem k tomu, že maso se peče a zavařuje aniž byste mu museli věnovat pozornost, není to ani tak náročné na čas.

      21.12.2014 17:42:50

      • Jona
        Jona

        Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

        Přesně tak, bez ničeho, maso a játra dávám asi 2:1, ale je to +-, maso okořením a upeču, na chvilku před koncem dám i játra, tak do polosyrova. Pak teda melu, já osobně 3x dokola, zavařuju taky nadvakrát a zatím všem chutnala :-)

        28.01.2016 13:28:27

      • Simona
        Simona

        Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

        Zdravím prosím Vás....ty játra pak pečete s tím bučkem...asi jak dlouho? jaké koření dáváte?

        25.08.2017 10:43:46


      • Josef
        Josef

        Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

        jsem zacatecnik muzete poslat vas recept?dekuji

        08.10.2018 07:50:14


    Nalezeno receptů: 84

    Přidat příspěvek k receptu Špičková domácí paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.