reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špičková domácí paštika

Vynikající recept na domácí paštiku do skleniček.


  • 4,2

    208×

    4,2 208
  • 2 h 30 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Postup přípravy

Tučné vepřové maso uvaříme a umeleme. Vepřová syrová játra také semeleme. Česnek oloupeme a utřeme.

Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na tuku.

Promícháme játra s vařeným masem a přidáme vejce, hladkou mouku, naběračku mléka a důkladně promícháme. Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a květem, přidáme i trošku skořice a cukru. Podle chuti trochu osolíme.

Směs na špičkovou domácí paštiku naplníme do skleniček a hodinu vaříme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špičková domácí paštika

    Celkový počet komentářů: 84
    • draha
      draha

      Skořice? ANO

      Pokud nejste vyloženě alergičtí na skořici, mohu jen skořici doporučit. Samozřejmě, jen trochu, je moc aromatická. Já ji dokonce přidávám i do povidlové omáčky a pravé české roštěnky, kterou jsme milovaly jako děti, když ji můj tatínek dělával v neděli na oběd. Typicky česká roštěná pomazaná hořčicí, obalená v mouce a opečená na oleji(dříve na sádle).Pak ji dusím na cibuli a kromě pepře přidávám i mletou skořici. Kdo nezkusil, neví co je dobré. Podotýkám, že vařím již skoro 50 let a všem ode mne chutná.

      24.03.2012 21:57:12

      • verešová Šárka
        verešová Šárka

        Re: Skořice? ANO

        Skořice je naprosto dokonalé koření, aromatické, tudíž opravdu kuchař, natož řezník sám ví, do čeho je skvělá, jak na roštěnky, našeho dětství, i já vařím přes 40 cet let,vynikající je do rajské, štipka a jiné a jiné, ona se tato rodinná tajemství dědí a já se s Vámi o ně jen podědila a jsem ráda, že se mnou souhlasíte.Děkuji.

        25.03.2012 21:06:25

    • irča
      irča

      Dělal jsem paštiku z poloviční dávky - 1 kg tučnější krkovice, 600 g jater a 100g slaniny, na které jsem orestovala cibuli. Uvařené maso jsem i s játry pomlela. A nyní nastal problém - kolik koření? Tím, že jste neuvedla ani orientační množství, jste mi hodně zkomplikovala vaření a mně to trvalo 24 hod.. Nejdřív jsem do fáše dala 1 kl ode všeho, 2 česneky, kůru z /2 citronu, dobře promíchala a dala do lednice rozležet. Druhý den jsem přidala stejné množství a bylo to super. Kdybyste ovšem uvedla množství koření, měla bych to určitě za Vašich 2,30 hod..
      Ty, kteří by chtěli paštiku uvařit, určitě odradí absence množství koření.
      Prosím o uvedení množství koření. Děkuji

      24.03.2012 16:43:39


    • irča
      irča

      Špičková domácí paštika

      To je bez jakéhokoliv komentáře. Prostě super.

      23.03.2012 15:56:47

    • Astheart
      Astheart

      Skořice je cítit i v české nejoblíbenější Májce. Myslím tedy, že nemůže uškodit.

      07.03.2012 21:47:10

    • olga (tecka) pokludova
      olga (tecka) pokludova

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      05.03.2012 08:12:52

    • Herová
      Herová

      jak dlouho ji lze skladovat

      Paštika se povedla i z libového masa a světe div se z telecího, je výborná. Dávala jsem hovězí i do jitrnic a tlačenky s nebývalým úspěchem v naší bývalé provozovně. Jen zavařování do sklenic je pro mě nové. Jak dlouho paštika vydrží?

      03.03.2012 20:02:54

    • Tomáš N.
      Tomáš N.

      Ten tam přece je...

      "Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem,..."

      15.10.2008 10:10:27


    Nalezeno receptů: 84

    Přidat příspěvek k receptu Špičková domácí paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.