reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špičková domácí paštika

Vynikající recept na domácí paštiku do skleniček.


  • 4,2

    190×

    4,2 190
  • 2 h 30 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Tučné vepřové maso uvaříme a umeleme. Vepřová syrová játra také semeleme. Česnek oloupeme a utřeme.

Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na tuku.

Promícháme játra s vařeným masem a přidáme vejce, hladkou mouku, naběračku mléka a důkladně promícháme. Okořeníme pepřem, mletým novým kořením, česnekem, citronovou kůrou, muškátovým oříškem a květem, přidáme i trošku skořice a cukru. Podle chuti trochu osolíme.

Směs na špičkovou domácí paštiku naplníme do skleniček a hodinu vaříme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špičková domácí paštika

    Celkový počet komentářů: 82
    • Zdenka
      Zdenka

      Tuto paštiku vyzkouším,já dělám 2,5kg laloku nakrájím na kostky,přidám asi 5nakrájených cibulí,osolím,opepřím a upeču.Na upecené maso naliji 0,5kg umletých jater a nechám do druhého dne v chladu.Druhý den umelu spolu se 6vejci,dokořením,naplním do sklenic a nejméně hodinu zavářím.

      20.01.2018 15:16:52

    • sokolmira
      sokolmira

      Napadlo mě jestli by tam nemělo být vic sádla nebo tam nasekat kůži z bůčku-no čumim kam na to chodíte.Paštika se dělá z laloků vařených a jater sirových,3,5/0,5kg 3smaž.cibule 95g pragandy 23g paš.koření,dolít vývarem z laloků(asi1,3l) -vše zmixovat pak do sklenek a 2hod zavařit na asi 85st.c. A Ještě!!! cukr místo pragandy ??? kde jste to slyšely??? praganda se používá asi 500 let,a ne pro nic za nic !!! sokolmira@seznam.cz

      06.04.2016 22:20:32

    • lena
      lena

      Komentář k receptu Špičková domácí paštika

      U nás se taky nedávají vajíčka, protože ji děláme z bůčku, a navíc nechápu ten cukr, proč bych ho měla dávat do paštiky???

      26.01.2015 14:51:19


      • Jirka
        Jirka

        Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

        Pro vysvětlení: lžička cukru na kilo masa se dává proto aby se lépe rozložila bílkovina v mase nahrazuje dusičnatou sůl- pragandu maso při naložení do směsi soli a cukru se dřív uleží a třeba při uzení nebo vaření šunky zůstane pěkně růžové.

        12.03.2015 08:19:47

    • Q
      Q

      Komentář k receptu Špičková domácí paštika

      Dělám paštiku z bůčku a přidávám vepřová játra. Nebudu psát poměr suroviny nebo koření, každému chutná něco jiného. Ale chtěl jsem napsat něco k postupu. Bůček nakrájím na kostky, okořením podle chuti a upeču, ke konci na pár mint přidám játra, vše i s výpekem rozmixuju (na hrubo nebo na jemno, jak komu chutná) a ve sklenicích zavařím. Zkoušel jsem více postupů, pokud se to upeče předem, chuť masa v paštice mi připadá výraznější a chutná mi to víc než ze syrového masa. Žádné "pojiva", vajíčka, mouky apod. nic tam není třeba dávat. Naopak pokud je paštika už při mixování hustší (máte méně výpeku) stačí zředit vývarem. Navíc mě překvapilo, jak dlouho paštika vydrží i po otevření. Navíc pokud si to srovnáte cenově s paštikami, které koupíte v obchodě (a navíc jsou z odpadu) nevyjde vás to dráž. Vzhledem k tomu, že maso se peče a zavařuje aniž byste mu museli věnovat pozornost, není to ani tak náročné na čas.

      21.12.2014 17:42:50

      • Jona
        Jona

        Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

        Přesně tak, bez ničeho, maso a játra dávám asi 2:1, ale je to +-, maso okořením a upeču, na chvilku před koncem dám i játra, tak do polosyrova. Pak teda melu, já osobně 3x dokola, zavařuju taky nadvakrát a zatím všem chutnala :-)

        28.01.2016 13:28:27

      • Simona
        Simona

        Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

        Zdravím prosím Vás....ty játra pak pečete s tím bučkem...asi jak dlouho? jaké koření dáváte?

        25.08.2017 10:43:46

      • Josef
        Josef

        Re: Komentář k receptu Špičková domácí paštika

        jsem zacatecnik muzete poslat vas recept?dekuji

        08.10.2018 07:50:14


    Nalezeno receptů: 82
    |< << 123456789 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Špičková domácí paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.