Recept na skvělou vegetariánskou pochoutku.
3 stroužky | česnek |
olej | |
1 balíček | listové těsto |
1 balíček | špenát mražený |
sezamová semínka | |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
sýr feta | |
koření |
Připravíme si špenátovou náplň. Česnek očistíme a nasekáme. Na pánvi rozehřejeme špenát. Podle potřeby jej ochutíme oblíbeným kořením na špenát a trochou soli. Soli nedáváme moc, protože sýr bude dost slaný. Nakonec špenát ochutíme česnekem. Můžeme použít i listový špenát, který spaříme, krátce osmahneme a okořeníme. Špenát necháme vychladnout. Listové těsto vyválíme na plát o síle asi 3 - 5 mm. Můžeme použít i koupené vyválené těsto. Na vyválené těsto rozložíme špenát, přičemž necháme asi 2 cm od kraje místo. Fetu nebo balkánský sýr nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme nahrubo. Sýrem posypeme špenát. Těsto srolujeme a špenátový štrúdl přeložíme na plech vyložený papírem na pečení. Nakonec lehce pokapeme olejem a posypeme sezamovým semínkem. Špenátový štrúdl vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut. Je ale třeba vycházet z vlastních zkušeností s troubou. Štrúdl má být zlatavý. Upečený špenátový štrúdl s fetou necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Na jaře vládne zdravému stravování pestrá listová zelenina. Špenátová sezóna se pomaličku blíží, a tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
autor erickaaa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena