reklama
hledat uživatel
       

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Špenátový šnek

Špenátový šnek

Recept na slaný závin, který podáváme politý rajčatovou omáčkou.


  • 3,0

    650×

    2,9 650
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe plátky šunky a přeložíme stejně jako závin.

V kastrůlku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, který ochutíme solí, prolisovaným česnekem a podusíme. Tuto špenátovou směs navršíme uprostřed svinutého závinu a posypeme nastrouhaným sýrem. Okraje špenátového šneku potřeme žloutkem.

Špenátový šnek pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 - 20 minut.

Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata omyjeme, nakrájíme nadrobno a podusíme v kastrůlku. Opepříme, osolíme a podle chuti přidáme ještě trochu rajčatového protlaku či kečupu.

Špenátový šnek nakrájíme na porce, po stranách polijeme rajčatovou omáčkou a podáváme.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Špenátový šnek

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.