reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Špenátové trojhránky

Špenátové trojhránky

Špenát se sýrem ricotta, cibulí a muškátovým oříškem pečeme v listovém těstě dozlatova. Podáváme teplé s rajskou omáčkou, ale i studené jako chuťovku. Recept není nijak náročný na přípravu.


  • 3,0

    557×

    3 557
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Připravíme si čerstvý špenát, který opereme a nakrájíme na menší proužky.

Na másle osmažíme cibuli, přidáme špenát a dusíme asi minutu, poté špenátovou směs necháme vychladnout. Přidáme sýr ricotta, sůl, pepř, muškátový oříšek (nejlépe čerstvě namletý) a rozdělíme na 8 porcí.

Plech lehce vymažeme máslem, případně vyložíme pečícím papírem. Z těsta nařežeme 8 čtverců, které naplníme špenátovou hmotou a zabalíme do trojúhelníčků. Okraje pořádně zamáčkneme, aby nám náplň během pečení nevytekla.

Špenátové trojhránky potřeme rozehřátým máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut, až začnou zlátnout.

Špenátové trojhránky podáváme teplé s rajčatovou omáčkou, ale chutnají i samostatně po vychladnutí jako chuťovka či svačinka.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Špenátové trojhránky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.