reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Špenátové trojhránky

Špenátové trojhránky

Špenát se sýrem ricotta, cibulí a muškátovým oříškem pečeme v listovém těstě dozlatova. Podáváme teplé s rajskou omáčkou, ale i studené jako chuťovku. Recept není nijak náročný na přípravu.


  • 3,0

    558×

    3 558
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Grilování na všechny způsoby: Naučte se grilovat kukuřici i brambory

8. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Připravíme si čerstvý špenát, který opereme a nakrájíme na menší proužky.

Na másle osmažíme cibuli, přidáme špenát a dusíme asi minutu, poté špenátovou směs necháme vychladnout. Přidáme sýr ricotta, sůl, pepř, muškátový oříšek (nejlépe čerstvě namletý) a rozdělíme na 8 porcí.

Plech lehce vymažeme máslem, případně vyložíme pečícím papírem. Z těsta nařežeme 8 čtverců, které naplníme špenátovou hmotou a zabalíme do trojúhelníčků. Okraje pořádně zamáčkneme, aby nám náplň během pečení nevytekla.

Špenátové trojhránky potřeme rozehřátým máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut, až začnou zlátnout.

Špenátové trojhránky podáváme teplé s rajčatovou omáčkou, ale chutnají i samostatně po vychladnutí jako chuťovka či svačinka.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Špenátové trojhránky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.