reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špenátové šátečky z trouby

Jednoduchý recept na těsto s listovým špenátem. Je vhodný nejen pro vegetariány.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Listový špenát důkladně očistíme a natrháme na cca 4 - 5 cm velké kousky. Špenát posypeme solí a necháme alespoň na 20 minut odpočinout. Poté špenát důkladně rukama vyždímáme a dáme ho na hlubokou pánev s česnekem a troškou olivového oleje. Podlijeme troškou vody a dusíme 10 minut. Vyndáme z pánve a necháme vychladnout.

Petrželku, mátu a cibuli nasekáme najemno. Citrony oloupeme i s bílou částí, zbavíme je zrníček, poté je nakrájíme na kostičky. Smícháme dohromady s mátovou směsí a se špenátem. Necháme stranou.

Na těsto si připravíme kvásek z vlažné vody, lžičky cukru a kvasnic. Mouku osolíme, přidáme hotový kvásek, vlažnou vodu a těsto zpracujeme do hladkého těsta. Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě, dokud se nám objem nezdvojnásobí.

Špenátové šátečky položíme na moukou posypaný kuchyňský vál a těsto vyválíme na cca 0,5 cm. Nádobkou o průměru 10 cm vykrojíme kolečka. Do každého kolečka přiložíme špenátovou směs a uzavřeme do tvaru trojúhelníčku.

Špenátové šátečky vložíme na plech podložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Špenátové šátečky podáváme teplé či vlažné jako chuťovku nebo předkrm.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Špenátové šátečky z trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.