reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme sůl, mletý pepř, rozmrazený špenát s hladkou moukou a práškem do pečiva. Špenátové těsto na lívance dobře promícháme a na závěr do něj lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Těsto klademe postupně do lívanečníku, který jsme vymazali trochou másla. Špenátové lívance smažíme po obou stranách dozlatova.

Špenátové lívance podáváme teplé s bramborovou přílohou a uzeným masem, ale dobré jsou i za studena podávané jako chuťovka.

Tip: Lívance samozřejmě můžeme připravit i ze špenátu čerstvého. Stačí špenátové listy spařit, nakrájet nadrobno, případně i lehce podusit na cibulce.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×
K dispozici máme ještě 130 receptů na lívance. Inspirujte se!

Zobrazit další recepty
Sdílet na Facebooku

Podobné recepty

Komentáře k receptu Špenátové lívance

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Špenátové lívance

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.