reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špenátové lívance

Zdravé špenátové placičky, které můžeme podávat jako přílohu k uzenému masu a bramborám, ale dobré jsou i studené jako chuťovka. Recept je snadný na přípravu.


  • 2,9

    648×

    2,9 648
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme sůl, mletý pepř, rozmrazený špenát s hladkou moukou a práškem do pečiva. Špenátové těsto na lívance dobře promícháme a na závěr do něj lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Těsto klademe postupně do lívanečníku, který jsme vymazali trochou másla. Špenátové lívance smažíme po obou stranách dozlatova.

Špenátové lívance podáváme teplé s bramborovou přílohou a uzeným masem, ale dobré jsou i za studena podávané jako chuťovka.

Tip: Lívance samozřejmě můžeme připravit i ze špenátu čerstvého. Stačí špenátové listy spařit, nakrájet nadrobno, případně i lehce podusit na cibulce.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špenátové lívance

    Celkový počet komentářů: 2
    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Špenátové lívance

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.