Špenátové kuře

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 128417x
Šťavnatá kuřecí prsa plněná špenátem s bramborovou přílohou.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Česnek také oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle v rozpálené pánvi. Přidáme cibuli a česnek, trochu pepře a špenát. Dusíme asi 20 minut a občas zamícháme.

Hotový špenát necháme vychladnout a mezitím připravíme maso. Větší kuřecí prsa opláchneme a nařízneme do nich kapsu. Maso naplníme špenátem a kraje sepneme párátkem. Maso osolíme a po obou stranách pečeme v hlubší pánvi zakryté poklicí. Podle potřeby podléváme vodou a ke konci pečení osolíme a zahustíme hladkou moukou.

Hotové maso plněné špenátem podáváme s bramborovou kaší, bramboráčky nebo s opečenými brambory.

Petr Král autor receptu:

Špenátové kuře

Počet přidaných receptů: 564

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátové kuře

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Špenátové kuře
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept