Špenátové halušky se slaninou

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 172x
Recept na halušky z brambor a špenátu, které na talíři doplní opečená slanina a strouhaný sýr.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor vymačkáme. Přidáme mouku, vejce a rozmražený nebo čerstvě namletý špenát. Mouky můžeme dát i o něco více, protože špenát obsahuje hodně vody. Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které nesmí být moc husté, ale ani řídké.

Halušky protlačujeme přes speciální cedník do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Poté špenátové halušky scedíme a necháme okapat.

Slaninu nakrájíme na proužky a necháme na pánvi orestovat, až je křupavá.

Uvařené špenátové halušky rozdělíme na nahřáté talíře, podle chuti přidáme slaninu, posypeme libovolným nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Michy autor receptu:

Špenátové halušky se slaninou

Počet přidaných receptů: 3477

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátové halušky se slaninou

Přidat příspěvek k receptu Špenátové halušky se slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept