reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špenátová polévka s parmazánem

Výborná a zdravá polévka podle italského receptu.


  • 3,9

    11×

    3,9 11
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na olivovém oleji s kousky nasekaného česneku. Po chvilce přidáme listový špenát (možno použít i obyčejný špenátový polotovar z obchodu), po chvilce zaprášíme hladkou moukou a přidáme kostku zeleninového vývaru. Přilijeme cca 3 dl mléka. Nebojte, špenát pustí dostatek vody. Chvilku povaříme, abychom se zbavili moučné chuti. Přidáme špetku muškátového oříšku a dle libosti dochutíme pepřem a solí.

Za pomoci ponorného mixéru špenát a kousky česneku rozmixujeme.

Na pánvičce opečeme na másle a olivovém oleji housku, veku, toast nebo rohlík nakrájený na kostičky. Osmahneme dozlatova.

Opečené krutony nasypeme na talíř s polévkou a porci přesypeme troškou sýra. Ideálně parmazán, ale pokud není, stačí i obyčejný ementál nebo eidam. Pokud budeme dávat parmazán, pozor na přesolení.

Hotovou porci špenátové polévky překápneme pár kapkami extra virgin olivového oleje. Polévku je možno dozdobit kopečkem zakysané smetany promíchané s česnekem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špenátová polévka s parmazánem

    Celkový počet komentářů: 3
    • Arabela
      Arabela

      moc dobrá, dala jsem minimum mouky a hlavně ten sýr parmazánského typu

      21.07.2014 13:26:48

    • Mufitek
      Mufitek

      Vynikající

      V rámci likvidaci přebytků ze záhonu jsem uvařila tuto polévku, se smetanou a bez mouky. Byla moc dobrá - dokonce i starší dcera řekla, že ačkoliv špenát je hnusnej, tahle polívka jí chutná. :-)

      17.05.2014 15:04:26

    • Raven
      Raven

      polévka je dobrá jen doporučuji místo mouky a mléka použít smetanu...tenhle zlozvyk se zaprašováním moukou...no radši to nebudu rozvádět,prostě se smetanou je to lepší.

      27.09.2011 12:25:05



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Špenátová polévka s parmazánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.