Špenátová polévka s parmazánem

25 min | polévka | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3494x
Výborná a zdravá polévka podle italského receptu.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na olivovém oleji s kousky nasekaného česneku. Po chvilce přidáme listový špenát (možno použít i obyčejný špenátový polotovar z obchodu), po chvilce zaprášíme hladkou moukou a přidáme kostku zeleninového vývaru. Přilijeme cca 3 dl mléka. Nebojte, špenát pustí dostatek vody. Chvilku povaříme, abychom se zbavili moučné chuti. Přidáme špetku muškátového oříšku a dle libosti dochutíme pepřem a solí.

Za pomoci ponorného mixéru špenát a kousky česneku rozmixujeme.

Na pánvičce opečeme na másle a olivovém oleji housku, veku, toast nebo rohlík nakrájený na kostičky. Osmahneme dozlatova.

Opečené krutony nasypeme na talíř s polévkou a porci přesypeme troškou sýra. Ideálně parmazán, ale pokud není, stačí i obyčejný ementál nebo eidam. Pokud budeme dávat parmazán, pozor na přesolení.

Hotovou porci špenátové polévky překápneme pár kapkami extra virgin olivového oleje. Polévku je možno dozdobit kopečkem zakysané smetany promíchané s česnekem.

Lemurek autor receptu:

Špenátová polévka s parmazánem

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátová polévka s parmazánem

Celkový počet komentářů: 3
  • Arabela
    italská Arabela 21.07.2014 13:26:48

    moc dobrá, dala jsem minimum mouky a hlavně ten sýr parmazánského typu

  • Mufitek
    Vynikající Mufitek 17.05.2014 15:04:26

    V rámci likvidaci přebytků ze záhonu jsem uvařila tuto polévku, se smetanou a bez mouky. Byla moc dobrá - dokonce i starší dcera řekla, že ačkoliv špenát je hnusnej, tahle polívka jí chutná. :-)

  • Raven
    bez mouky Raven 27.09.2011 12:25:05

    polévka je dobrá jen doporučuji místo mouky a mléka použít smetanu...tenhle zlozvyk se zaprašováním moukou...no radši to nebudu rozvádět,prostě se smetanou je to lepší.

Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Špenátová polévka s parmazánem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept