Špenátová polévka s parmazánem

25 min | polévka | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3340x
Výborná a zdravá polévka podle italského receptu.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na olivovém oleji s kousky nasekaného česneku. Po chvilce přidáme listový špenát (možno použít i obyčejný špenátový polotovar z obchodu), po chvilce zaprášíme hladkou moukou a přidáme kostku zeleninového vývaru. Přilijeme cca 3 dl mléka. Nebojte, špenát pustí dostatek vody. Chvilku povaříme, abychom se zbavili moučné chuti. Přidáme špetku muškátového oříšku a dle libosti dochutíme pepřem a solí.

Za pomoci ponorného mixéru špenát a kousky česneku rozmixujeme.

Na pánvičce opečeme na másle a olivovém oleji housku, veku, toast nebo rohlík nakrájený na kostičky. Osmahneme dozlatova.

Opečené krutony nasypeme na talíř s polévkou a porci přesypeme troškou sýra. Ideálně parmazán, ale pokud není, stačí i obyčejný ementál nebo eidam. Pokud budeme dávat parmazán, pozor na přesolení.

Hotovou porci špenátové polévky překápneme pár kapkami extra virgin olivového oleje. Polévku je možno dozdobit kopečkem zakysané smetany promíchané s česnekem.

Lemurek autor receptu:

Špenátová polévka s parmazánem

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Špenátová polévka s parmazánem

Recept se nachází v 49 kuchařkách
Lemurek
Lemuří kuchařka 5 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátová polévka s parmazánem

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • italská Arabela 21.07.2014 13:26:48

    moc dobrá, dala jsem minimum mouky a hlavně ten sýr parmazánského typu

  • Vynikající Mufitek 17.05.2014 15:04:26

    V rámci likvidaci přebytků ze záhonu jsem uvařila tuto polévku, se smetanou a bez mouky. Byla moc dobrá - dokonce i starší dcera řekla, že ačkoliv špenát je hnusnej, tahle polívka jí chutná. :-)

  • polévka je dobrá jen doporučuji místo mouky a mléka použít smetanu...tenhle zlozvyk se zaprašováním moukou...no radši to nebudu rozvádět,prostě se smetanou je to lepší.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Špenátová polévka s parmazánem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.

  • Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Zima je ideálním obdobím pro vznik plísní na pokožce a nehtech nohou. Vlhká uzavřená obuv, neprodyšné ponožky, veřejné sauny a koupaliště, kde trávíme volný čas, ale také koberec u sousedů, které jsme o Vánocích navštívili, mohou být příčinou vzniku mykotických chorob.




přidat nový recept