Špenátová nádivka s uzeným jazykem

2 h 40 min | chuťovka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 562x
Recept na sytou velikonoční nádivku z uzeného hovězího jazyka se špenátem, kterou můžeme podávat i jako hlavní chod.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Uzený jazyk omyjeme, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Asi po 10 minutách varu vodu slijeme a jazyk zalijeme čerstvou studenou vodou. Přidáme 1 oloupanou cibuli, česnek, celý pepř, nové koření a bobkový list a jazyk uvaříme doměkka. Ještě horký jazyk pod studenou tekoucí vodou oloupeme a poté nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky, na oleji osmažíme dozlatova a necháme okapat. Den staré bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme je oschnout.

Listy špenátu očistíme, zbavíme stopek a na 1 minutu vložíme do vroucí osolené vody ochucené lžičkou sušeného česnekového prášku. Oblanžírovaný špenát ihned zchladíme v ledové vodě a necháme okapat. Potom listy špenátu vymačkáme a spolu s polníčkem a čerstvou petrželkou nasekáme nadrobno.

Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Ve velké míse našleháme změklé máslo se solí do pěny a postupně do másla zapracujeme jeden žloutek za druhým. Oschlé pečivo zalijeme smetanou, rychle promícháme a přidáme spolu s uzeným jazykem, osmaženou cibulkou a oblanžírovaným špenátem k našlehanému máslu se žloutky. Směs ochutíme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem, krátce promícháme a odlehčíme z bílků ušlehaným sněhem.

Takto připravenou směs na nádivku rozprostřeme do pekáčku (20 x 30 cm), který jsme předem vyložili pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 45 minut dozlatova. Doba pečení závisí na typu trouby a velikosti pekáčku.

Upečenou špenátovou nádivku s uzeným jazykem vyjmeme z trouby a necháme ještě asi 5 - 8 minut "dojít " v pekáčku. Až potom ji pomocí pečícího papíru vyjmeme a může porcovat.

Špenátovou nádivku s uzeným jazykem můžeme podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou, ale i jako teplou nebo studenou chuťovku.

Jarka-P autor receptu:

Špenátová nádivka s uzeným jazykem

Počet přidaných receptů: 1708

Ingredience

na porcí
Vaše cena 5877 běžně 11302 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Špenátová nádivka s uzeným jazykem byl 10.04.2017 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,4
dobrý recept
30 hlasujících
  • Recept Špenátová nádivka s uzeným jazykem - Špenátovou nádivku s uzeným jazykem nakrájíme na porce.
  • Recept Špenátová nádivka s uzeným jazykem - Směs na nádivku promícháme a nakonec odlehčíme bílkovým sněhem.
  • Recept Špenátová nádivka s uzeným jazykem - Na špenátovou nádivku s uzeným jazykem si připravíme potřebné suroviny.
  • Recept Špenátová nádivka s uzeným jazykem - Uzený hovězí jazyk uvaříme doměkka.

Kuchařky obsahující recept Špenátová nádivka s uzeným jazykem

Recept se nachází v 12 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3491 receptů
zjirousek
chuťovky 912 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špenátová nádivka s uzeným jazykem

Přidat příspěvek k receptu Špenátová nádivka s uzeným jazykem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept