reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

příloha

Postup přípravy

Čerstvý listový špenát nasekáme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Petrželovou nať nasekáme na jemno a brambory dáme vařit.

V hrnci na oleji dozlatova osmahneme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme nasekaný špenát, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, podlijeme trochou zeleninového vývaru s petrželí a dusíme do vyvaření přebytečné tekutiny a změknutí špenátu.

Zalijeme smetanou (nejlépe 30%) a zahustíme rozšlehaným vejcem. Ke špenátu přidáme majoránku, malou chvíli ještě provaříme a popřípadě dochutíme.

Špenát podáváme s vařenými vejci a vařeným bramborem. Vejce se dají upravit ke špenátu na mnoho způsobů. Maso se také hodí k takto připravovanému špenátu téměř jakkoli upravené.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Špenát s vejci a bramborem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.