Špekové knedlíky

35 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 167041x
Levné, dobré a rychlé jídlo, které se může podávat k masům nebo jen tak s cibulkou a zelím.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem ve kterém jsme rozkvedlali žloutky a sůl, přilijeme tuk nebo na kostičky pokrájenou slaninu - rozpuštěnou a prochladlou - a necháme 1 hodinu stát až se všechno mléko vsákne.

Do základu těsta na špekové knedlíky přidáme mouku, zamícháme a na pomoučeném vále tvoříme knedlíky asi jako citrony.

Špekové knedlíky vaříme 20-25 minut ve vroucí vodě.

Foto: Vojtěch Leman

autor receptu:

Špekové knedlíky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

3
dobrý recept
672 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Špekové knedlíky

Celkový počet komentářů: 2
  • Bílky 18.03.2007 10:43:03

    Nemusí se ušlehat z bílků sníh a přidat do těsta?

  • špekové knedlíky 27.12.2004 22:05:58

    Tyto špekové knedlíky jsem poprvé jedl u Znojma v Miroslavi. Jejich chuť mě tak velmi zaujala že jsem si je ihned oblíbil a dnes to jsou moje nejchutnější knedlíky

Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Špekové knedlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept