reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Špekové knedlíky vařené v páře

Lehoučké žemlové knedlíky se slaninou a pažitkou vařené v páře. Výborná příloha k pečeným masům, dušené zelenině nebo nejrůznějším pikantním omáčkám.


  • 4,8

    44×

    4,8 44
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Omytou pažitku jemně usekáme. Můžeme použít i pažitku mraženou. Prorostlou anglickou slaninu drobně usekáme a housky nakrájíme na kostičky. V mléce rozšleháme vejce.

Na oleji orestujeme cibulku s anglickou slaninou dorůžova a odstavíme z tepla. Pak vmícháme nakrájené housky, vše rozprostřeme na plech a v horké troubě opečeme dozlatova. Směs přendáme do mísy a necháme zcela vychladnout. Dozlatova opečené housky se slaninou a cibulí posypeme moukou a zalijeme mlékem s vejci. Přidáme pažitku, muškátový květ, sůl a pepř a vše zpracujeme v těsto, které necháme 20 minut odležet.

Do napařovacího hrnce nalijeme dostatek vody a pařák vyložíme pečícím papírem. Z těsta mokrýma rukama tvoříme středně velké kulaté knedlíky, které vaříme v páře 20 - 25 minut. Hotové knedlíky potřeme olejem a ihned podáváme.

Špekové knedlíky vařené v páře výborně chutnají ke zvěřinovým omáčkám, dušené zelenině a pečeným nebo dušeným masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špekové knedlíky vařené v páře

    Celkový počet komentářů: 6
    • p (tecka) maxova
      p (tecka) maxova

      chválím a děkuji

      děkuji za pěkný recept. Špekové knedlíky jsem vařila poprvé - k jelenímu guláši a moc jsme si pochutnali. Recept je snadný, výsledek báječný. Zprvu se mi nechtělo ani věřit, že se tolik houskových kostiček spojí v kompaktní hmotu....a přeci ano:-)V páře se nadýchaly a zůstaly pěkné i do dalšího dne.

      26.11.2013 11:44:36

    • Ludmila
      Ludmila

      místo špeku jsem (kvůli vegetariánům u stolu) použila uzené tofu. věřím, že se špekem mají ale ještě úplně jiné grády! ;)))

      14.04.2012 15:36:42

    • májíček
      májíček

      špekové knedlíky


      já si teda myslím,že když dáte tak asi 20dkg slaninky,dobré tak nic nepokazíte.mája

      25.01.2012 16:41:08


    • bastyrka
      bastyrka

      špekové knedlíky

      I já bych ráda věděla kolik té anglické ?!!!!!!!

      25.01.2012 15:21:48

    • alča
      alča

      špekové knedlíky vařené v páře

      mohu se zeptat kolik té anglické?Bohužel v surovinách není napsaná.Děkuji

      25.01.2012 13:22:34


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Špekové knedlíky vařené v páře

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.