reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Špekáčky z masa

Celkový počet komentářů: 10
  • Josef
    Josef

    Špekáčky původní recept ze světové výstavy v Praze.

    Proto že dnešní špekáčky po zrušení norem nejsou špekáčky ale příšerná a životu nebezpeřná sloučenina všeho nejedlého, narvané odpady a separáty z německa hledám dosud marně původní recept na výrobu špekáčků asi předválečný.
    Prosím o poskytnutí toho receptu nebo informace kde ho hledat. Petráš

    04.10.2016 10:48:51

  • tománková
    tománková

    špekáčky

    Dobrý den chtěla jsem vás poprosit o recept na zavařování špekáčků děkuji

    23.03.2013 17:02:21

    • Dodo
      Dodo

      Re: špekáčky

      Uvaříme si 2-2.5% solný lák (20-25g) soli na litr vody.
      Špekáčky (párky,klobásy) narovnáme do sklnic (konzerv) zalijeme horkým lákem uzavřeme a hned dáme sterilizovat.Při 80-85°C sterilizujeme 1.5-2 hod (podle velikosti sklenic).Vychladíme a uchováme v chladu a temnu po dobu max půl roku (je to polokonzerva).

      28.10.2013 16:30:47

  • Jirka Suchánek
    Jirka Suchánek

    Bez rychlosoli !

    Tak to má být. Nedávat rychlosůl! Stejně dělám i salámy. Udím 12 hodin, pak na 10 minut do páry. Zavařovat do sklenic a jsou celý rok jako čerstvé.
    Více zašlu na : vcelar.jiri@seznam.cz

    01.10.2012 06:03:58

  • xkominicek
    xkominicek

    Kolik koření?

    Prosil bych o poměry koření.
    Děkuji

    30.05.2012 12:56:43

    • Dodo
      Dodo

      Re: Kolik koření?

      Podle receptur se dávkuje na 1 kg:
      sůl 1.8-2% (18-20g)
      koření dle chuti:
      pepř 1-4g
      paprika 1-4g
      kmín 1-2g
      hřebíček 0.5-1g
      nov.koření,kardamon,muš.oř ech,květ,zázvor,skořice,kor iandr,bob.list,tymián 0.3-0.5.g

      28.10.2013 12:31:19

  • Zdeněk
    Zdeněk

    Pavouku,si pěkný holomek,když si nenapsal jaký jste tam dali koření.

    30.05.2012 11:14:24

  • Zdeněk
    Zdeněk

    Recept

    Pavouku,si pěkný holomek,když si nenapsal jaký jste tam dali koření.

    30.05.2012 11:13:41

  • Pavouk
    Pavouk

    Huráááááááááááááá!

    Konečně jsem narazil na recept, jak si vyrobit pravý domácí špekáček. Teď ještě zvládnout výrobu. Jsem zakládajícím členem AČP a jednou z našich velkých starostí je, kde sehnat dobrý a opravdu poctivý špekáček (my mu říkáme buřt). Vzhledem k objevení tohoto receptu se pomalu schyluje k prvnímu trampskému Buřtobraní :-).
    Více o nás: www.pecburti.wz.cz

    18.11.2010 22:23:46

Nalezeno receptů: 10

Přidat příspěvek k receptu Špekáčky z masa

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.