reklama
hledat uživatel
       

Špekáčky z masa

Tradiční uzenářský výrobek bez sóji.


  • 4,7

    44×

    4,7 44
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Postup přípravy

Hovězí a vepřové maso opakovaně semeleme. Postup opakujeme, dokud nám nevznikne hladká fáš. Při výrobě je velice důležité, aby teplota připravované směsi nestoupla nad 5 °C. Pokud teplota stoupne, tak nám fáš zešedne a výsledný produkt nebude mít tu správnou barvu. Proto při mletí pomalu přidáváme ledovou tříšť. Vzniklou směs dochutíme mletým pepřem a muškátovým oříškem. Do dochucené směsi vmícháme na větší kostičky nakrájenou slaninu bez kůže.

V této fázi já osobně hodím kousek směsi na pánvičku, opeču a ochutnám. Podle druhu slaniny je někdy nutné ještě směs malinko osolit.

Vzniklou masovou směs plníme do střívek a po 6 cm je svazujeme provázkem. Špekáčky z masa udíme teplým kouřem podle zkušeností s udírnou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špekáčky z masa

    Celkový počet komentářů: 10
    • Josef
      Josef

      Špekáčky původní recept ze světové výstavy v Praze.

      Proto že dnešní špekáčky po zrušení norem nejsou špekáčky ale příšerná a životu nebezpeřná sloučenina všeho nejedlého, narvané odpady a separáty z německa hledám dosud marně původní recept na výrobu špekáčků asi předválečný.
      Prosím o poskytnutí toho receptu nebo informace kde ho hledat. Petráš

      04.10.2016 10:48:51

    • tománková
      tománková

      špekáčky

      Dobrý den chtěla jsem vás poprosit o recept na zavařování špekáčků děkuji

      23.03.2013 17:02:21

      • Dodo
        Dodo

        Re: špekáčky

        Uvaříme si 2-2.5% solný lák (20-25g) soli na litr vody.
        Špekáčky (párky,klobásy) narovnáme do sklnic (konzerv) zalijeme horkým lákem uzavřeme a hned dáme sterilizovat.Při 80-85°C sterilizujeme 1.5-2 hod (podle velikosti sklenic).Vychladíme a uchováme v chladu a temnu po dobu max půl roku (je to polokonzerva).

        28.10.2013 16:30:47


    • Jirka Suchánek
      Jirka Suchánek

      Bez rychlosoli !

      Tak to má být. Nedávat rychlosůl! Stejně dělám i salámy. Udím 12 hodin, pak na 10 minut do páry. Zavařovat do sklenic a jsou celý rok jako čerstvé.
      Více zašlu na : vcelar.jiri@seznam.cz

      01.10.2012 06:03:58

    • xkominicek
      xkominicek

      Kolik koření?

      Prosil bych o poměry koření.
      Děkuji

      30.05.2012 12:56:43

      • Dodo
        Dodo

        Re: Kolik koření?

        Podle receptur se dávkuje na 1 kg:
        sůl 1.8-2% (18-20g)
        koření dle chuti:
        pepř 1-4g
        paprika 1-4g
        kmín 1-2g
        hřebíček 0.5-1g
        nov.koření,kardamon,muš.oř ech,květ,zázvor,skořice,kor iandr,bob.list,tymián 0.3-0.5.g

        28.10.2013 12:31:19

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Pavouku,si pěkný holomek,když si nenapsal jaký jste tam dali koření.

      30.05.2012 11:14:24

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Recept

      Pavouku,si pěkný holomek,když si nenapsal jaký jste tam dali koření.

      30.05.2012 11:13:41

    • Pavouk
      Pavouk

      Huráááááááááááááá!

      Konečně jsem narazil na recept, jak si vyrobit pravý domácí špekáček. Teď ještě zvládnout výrobu. Jsem zakládajícím členem AČP a jednou z našich velkých starostí je, kde sehnat dobrý a opravdu poctivý špekáček (my mu říkáme buřt). Vzhledem k objevení tohoto receptu se pomalu schyluje k prvnímu trampskému Buřtobraní :-).
      Více o nás: www.pecburti.wz.cz

      18.11.2010 22:23:46


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Špekáčky z masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.