reklama
hledat uživatel
       

Špekáčky z masa

Tradiční uzenářský výrobek bez sóji.


  • 4,7

    44×

    4,7 44
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 903 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 649 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Hovězí a vepřové maso opakovaně semeleme. Postup opakujeme, dokud nám nevznikne hladká fáš. Při výrobě je velice důležité, aby teplota připravované směsi nestoupla nad 5 °C. Pokud teplota stoupne, tak nám fáš zešedne a výsledný produkt nebude mít tu správnou barvu. Proto při mletí pomalu přidáváme ledovou tříšť. Vzniklou směs dochutíme mletým pepřem a muškátovým oříškem. Do dochucené směsi vmícháme na větší kostičky nakrájenou slaninu bez kůže.

V této fázi já osobně hodím kousek směsi na pánvičku, opeču a ochutnám. Podle druhu slaniny je někdy nutné ještě směs malinko osolit.

Vzniklou masovou směs plníme do střívek a po 6 cm je svazujeme provázkem. Špekáčky z masa udíme teplým kouřem podle zkušeností s udírnou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Špekáčky z masa

    Celkový počet komentářů: 10
    • Josef
      Josef

      Špekáčky původní recept ze světové výstavy v Praze.

      Proto že dnešní špekáčky po zrušení norem nejsou špekáčky ale příšerná a životu nebezpeřná sloučenina všeho nejedlého, narvané odpady a separáty z německa hledám dosud marně původní recept na výrobu špekáčků asi předválečný.
      Prosím o poskytnutí toho receptu nebo informace kde ho hledat. Petráš

      04.10.2016 10:48:51

    • tománková
      tománková

      špekáčky

      Dobrý den chtěla jsem vás poprosit o recept na zavařování špekáčků děkuji

      23.03.2013 17:02:21

      • Dodo
        Dodo

        Re: špekáčky

        Uvaříme si 2-2.5% solný lák (20-25g) soli na litr vody.
        Špekáčky (párky,klobásy) narovnáme do sklnic (konzerv) zalijeme horkým lákem uzavřeme a hned dáme sterilizovat.Při 80-85°C sterilizujeme 1.5-2 hod (podle velikosti sklenic).Vychladíme a uchováme v chladu a temnu po dobu max půl roku (je to polokonzerva).

        28.10.2013 16:30:47


    • Jirka Suchánek
      Jirka Suchánek

      Bez rychlosoli !

      Tak to má být. Nedávat rychlosůl! Stejně dělám i salámy. Udím 12 hodin, pak na 10 minut do páry. Zavařovat do sklenic a jsou celý rok jako čerstvé.
      Více zašlu na : vcelar.jiri@seznam.cz

      01.10.2012 06:03:58

    • xkominicek
      xkominicek

      Kolik koření?

      Prosil bych o poměry koření.
      Děkuji

      30.05.2012 12:56:43

      • Dodo
        Dodo

        Re: Kolik koření?

        Podle receptur se dávkuje na 1 kg:
        sůl 1.8-2% (18-20g)
        koření dle chuti:
        pepř 1-4g
        paprika 1-4g
        kmín 1-2g
        hřebíček 0.5-1g
        nov.koření,kardamon,muš.oř ech,květ,zázvor,skořice,kor iandr,bob.list,tymián 0.3-0.5.g

        28.10.2013 12:31:19

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Pavouku,si pěkný holomek,když si nenapsal jaký jste tam dali koření.

      30.05.2012 11:14:24

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Recept

      Pavouku,si pěkný holomek,když si nenapsal jaký jste tam dali koření.

      30.05.2012 11:13:41

    • Pavouk
      Pavouk

      Huráááááááááááááá!

      Konečně jsem narazil na recept, jak si vyrobit pravý domácí špekáček. Teď ještě zvládnout výrobu. Jsem zakládajícím členem AČP a jednou z našich velkých starostí je, kde sehnat dobrý a opravdu poctivý špekáček (my mu říkáme buřt). Vzhledem k objevení tohoto receptu se pomalu schyluje k prvnímu trampskému Buřtobraní :-).
      Více o nás: www.pecburti.wz.cz

      18.11.2010 22:23:46


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Špekáčky z masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.