reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělský ptáček s výbornou omáčkou

Osvědčený recept na výborný a rychlý ptáček s omáčkou.


  • 4,5

    22×

    4,4 22
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 676 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 628 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Postup přípravy

Troubu zapneme na maximum. Hovězí nebo vepřové maso důkladně rozklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Okurky, uvařená vejce, párek nebo špek a cibuli pokrájíme na čtvrtky, dáme na maso, zabalíme a sepneme párátkem. Pekáček vysypeme na jemno nakrájenou cibuli a zalijeme olejem.

Ptáčky vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby a poté snížíme na 150 °C a pečeme 45 minut. Hotové ptáčky dáme stranou a cibuli s olejem dáme do hrnce. Až cibule zhnědne, zalijeme trochou vody a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku hořčice. Do omáčky můžeme přidat i nakrájenou okurku a vejce.

Španělský ptáček nejlépe chutná s rýží nebo bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Španělský ptáček s výbornou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 3
    • Kateřina Tůmová
      Kateřina Tůmová

      Skvělé má velice dobrou chuť jsem ráda že jste se podělila o recept :*

      26.07.2017 20:20:16

    • vendy
      vendy

      španělský ptáček

      Dnes jsem vařila podle receptu,Jen jsem přidala ještě dvě cibule,pepř celý asi 6kuliček a 3kuličky nového koření.Dala jsem do trouby podle rady apo ztažení z max.teploty dusila v troubě do měkka.Dochutila jsem omáčku nasekanou okurkou a hořčice jsem dala po 1 lžíci plnotučné a kremžské.Je to báječný recept.Nemusím stát u sporáku a míchat,Děkuji.Moc jsme si pochutnali.

      24.03.2017 17:03:39

    • babca48
      babca48

      Komentář k receptu Španělský ptáček s výbornou omáčkou

      Sice jsem je nedělala v troubě, ale jenom na sporáku přesto byli vynikající. Mohu jenom všem doporučit.

      14.03.2016 10:51:12



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Španělský ptáček s výbornou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.