reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Španělský ptáček s rýží

Tradiční české jídlo, které podle tohoto receptu zvládne každý a celá rodina si znamenitě pochutná.


  • 0

    0 0
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso naklepeme na tenký plát a potřeme hořčicí, na plát masa položíme 2 plátky slaniny, 1/4 vajíčka natvrdo, okurku a párek. Maso opatrně zabalíme a pro jistou zavážeme potravinářským provázkem.

Na sádle nebo oleji osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Jakmile cibule chytne zlatavou barvu, odstavíme kastrol a vložíme na něj připravené masové ptáčky. Podlijeme trochou vývaru (max 200 ml) a vložíme do rozpálené trouby na 200 °C.

Španělské ptáčky pečeme bez poklice cca 15 minut, dokud nechytne maso zlatavou barvu. Otočíme a pečeme dalších 5 minut. Potom zalijeme ptáčky zbytkem vývaru tak, aby byli do 3/4 ponoření. Přikryjeme poklicí a pečeme minimálně hodinu.

Mezitím si uvaříme rýži, vaříme ji v osolené vodě podle návodu. Uvařenou rýži scedíme.

Španělské ptáčky podáváme s rýží, podušenými fazolkami a přeléváme vypečenou šťávou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Španělský ptáček s rýží

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.